A magyar válogatott játékosa különleges dolgot szeretne véghez vinni csapatával

2023.10.06. 14:23
Hanga Ádám, a Crvena zvezda magyar válogatott kosárlabdázója szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az Euroliga rájátszásába jusson a csapata, amely erre legutóbb a 2015/16-os idényben volt képes.

Az előző kiírásban a Real Madriddal Euroliga-győztes magyar játékos az M1 aktuális csatorna megkeresésére elárulta, hogy hatalmas élmény volt számára 22 ezer ember előtt bemutatkozni tétmeccsen új csapatában.

Hanga Ádám
Hanga Ádám
Fotó: Getty Images

„Látszik az, hogy az emberek mennyire szeretik itt Szerbiában a kosárlabdát, mennyien követik és értenek hozzá. A Crvena zvezdával szemben idén hatalmasak az elvárások, már az év elején látszott, hogy sokkal nagyobb a költségvetés, mint az elmúlt években. Ami egy olyan környezetet kreált a csapat körül, hogy az emberek láthatóan nagyon várják a mérkőzéseket” – mondta Hanga Ádám, majd hozzátette, reméli, sok győzelemmel tudják meghálálni és fenntartani a szurkolók érdeklődését.

A 34 éves kosárlabdázó kiemelte, hogy az LDLC ASVEL Villeurbanne ellen csütörtökön 94–73-ra megnyert mérkőzésen több poszton is szükség volt rá, és más stílusban, sokkal agresszívabban kell játszania, mint korábbi csapatainál.

A felkészülési mérkőzések folyamán szinte minden találkozón én voltam a legjobb pontdobó, rengeteg percet játszottam. Több ponton is próbál az edző használni: egyesen, kettesen és a hármason is, úgyhogy nagyon nagy szerep hárul rám, és ezzel élni is tudni kell

– hangsúlyozta Hanga, aki azt is megerősítette, hogy tárt karokkal várták csapattársai. „Szeretnék valami nagyon különlegeset véghez vinni a Crvena zvezdával, ugye ez egy olyan csapat, amely az elmúlt években nem jutott be az Euroliga rájátszásába se, így az alapvető célunk, hogy bejussunk a playoffba, ami nem lesz egyszerű.

Hanga elmondása szerint az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) is alkalmazott új playi-n rendszer miatt – melyben a 7-10. helyezettek küzdenek a rájátszásért – is nagyon kiélezett lesz a harc a továbbjutásért, ezért minden egyes mérkőzés számítani fog a végelszámolásnál.

Sokkal igazságosabb lenne szerintem a kosárlabdának, vagy legalábbis az Euroligának, ha a playoffot teljesen végigvinnék és nem csak az elődöntő, illetve a döntő lenne. Akkor ténylegesen a legjobb csapat nyerne és nemcsak egy egylabdás, egy mérkőzésen eldőlő valami lenne” – tette hozzá a magyar klasszis, aki szerint megvan a maga varázsa a négyes döntőnek és a play-innek is, de már nem nagyon lehet több meccset belezsúfolni a versenynaptárba.

A válogatottal kapcsolatban elmondta, nem lesz könnyű kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt, de reméli, hogy ott lehet és segítheti majd a csapatot.

(MTI)