A munka még csak most kezdődik a Los Angeles Lakerst megjárt magyar játékosnak

2023.10.22. 18:44
A kosárlabdázó Valerio-Bodon Vincent továbbra is azért dolgozik majd, hogy egyszer pályára lépjen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A 22 éves kosaras októberben a liga egyik sztárcsapatánál, a Los Angeles Lakersnél készülhetett, a kaliforniai gárda azonban végül lemondott a játékjogáról, így a G ligában érdekelt South Bay Lakersnél folytatja pályafutását.

Én továbbra is NBA-s szeretnék egyszer lenni, a munka most kezdődik, ennél közelebb pedig nem lehetnék

– mondta az M1 aktuális csatornának a magyar játékos, aki elárulta, egészen különleges élmény volt a Lakersnél töltött időszak, a klubot tökéletes profizmus jellemzi, fantasztikusan felkészült szakmai stáb irányítása mellett, minden igényt kielégítő körülmények között.

Valerio-Bodon Vincent a Milwaukee Bucks ellen egy előszezonmeccsen is pályára lépett: „Támadásban nem tudtam annyira aktív lenni, nem kaptam sok labdát a társaktól, de ez ilyenkor teljesen normális, ki kell vívni az egymás iráni tiszteletet” – mondta a magyar játékos, aki kiemelte, a klubnál tisztában vannak azzal, milyen programra van neki szüksége ahhoz, hogy sokkal jobb kosarassá váljon.

Valerio-Bodon Vincent megjegyezte, a kaliforniai stábtól külön dicséretet kapott, amiért rettenthetetlen volt a nagynevű játékosok között is.

A fiatal magyar sportoló elmondta, a South Bay Lakersnél két hét múlva kezdik majd a felkészülést, addig várhatóan a szerződését is aláírhatja majd. Hozzátette, a Los Angeles-i NBA-gárda fiókcsapatában a bajnokság során azok elsőbbséget élveznek majd, akiknek kétirányú szerződésük van, azaz a nagy Lakersnél is játszhatnak, ami azt jelenti, hogy ha éppen a South Baynél állomásoznak, akkor ők biztosan pályára lépnek.

(MTI)