Páros lábbal rúgta be a liga ajtaját a rettenthetetlen páros

GettyImages-1758773736
2023.10.27. 10:52
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján a keleti konferencia egyik legerősebb csapata, a Milwaukee Bucks 118–117-re legyőzte a Philadelphia 76erst, míg a Los Angeles Lakers a nyitónapon elszenvedett veresége után első győzelmét aratta, az ellenfél a Phoenix Suns volt.

Kezdjük előbbi találkozóval, a Milwaukee Bucks–Philadelphia 76ers-mérkőzéssel, ahol éles körülmények között először mutatkozott be Damian Lillard a hazaiak mezében, és ha már ott járt, gyorsan le is tette a névjegyét. A Portland Trail Blazerstől érkező szupersztár első, Bucksban teljesített alapszakasz-mérkőzésén 39 pontig jutott, csapata magasan legeredményesebb játékosa lett, ezzel oroszlánrészt vállalva a győzelemből. 

Egyébként szinte az egész mérkőzésen előnyben volt a 2021-es bajnok Milwaukee, a James Hardent fegyelmi okokból nélkülöző Philadelphia csak futott az eredmény után, 

majd némileg váratlanul a negyedik negyed elején 14–0-s futást produkált, amellyel hat perccel a vége előtt 102–94-re elhúzott.

Ekkor úgy tűnt, meglepetést szerezve lophatja el a győzelmet a 76ers, de érkezett az utóbbi évek talán legfélelmetesebb párosa, tehát Jannisz Antetokounmpo és Damian Lillard, akik kézbe vették a dolgokat, és több kulcsfontosságú játékkal megoldották a feladatot. Lillard ennél jobb bemutatkozást nem is remélhetett, 20-ból kilenc dobása landolt a gyűrűben, a másik oldalon pedig Joel Embiid vezérletével a vártnál jobban nézett ki a 76ers, de ez végül a győzelemre nem volt elegendő.

A játéknap másik mérkőzésén a LeBron James vezette Los Angeles Lakers hazai pályán győzte le a Phoenix Sunst. Hozzá kell tenni, hogy a vendégek két sztárjukat is nélkülözték, Devin Bookerre és Bradley Bealre sem számíthattak, így pedig Kevin Durant egyedül maradt a csapatban.

A találkozót egyébként a Lakers kezdte jobban, de a lendület nem tartott sokáig, már az első negyedben 10 pont fölötti előnyt alakított ki a Suns, ami egészen a negyedik negyedik ki is tartott. Ekkor viszont LeBron Jamesék kezükbe vették az irányítást, a Lakers 19–3-as futást teljesített, majd éppen James zárta le a lényegi kérdéseket egymás utáni két betöréséből. Rajta kívül Anthony Davis volt a húzóember, ő 30 ponttal zárt, a másik oldalon Kevin Durant egyedül maradt, 39 pontja sem volt elegendő a győzelemhez.

Így a Lakers elkönyvelte szezonbeli első győzelmét, a Suns pedig első vereségét.

NBA, alapszakasz

  • Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 118–117
  • Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 100–95