Az olimpia után a Team USA edzője átadja a stafétabotot

2023.11.06. 15:20
Steve Kerr, az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA) szereplő Golden State Warriors és az amerikai válogatott edzője bejelentette, hogy a 2024-es párizsi olimpia után nem folytatja tovább munkáját szövetségi kapitányként.

A játékosként ötszörös NBA-bajnok Kerr 2021 decembere ót látja el az amerikai válogatott – tehát a Team USA – szövetségi kapitányi posztját, de mint elmondta a The Athleticnek, a jövő nyári ötkarikás játékok után felhagy a tisztséggel. 

Steve Kerr
Steve Kerr
Fotó: Getty Images

Hatalmas elkötelezettség számomra az amerikai válogatott szövetségi kapitányának lenni, úgy tekintek erre, mint azt Greg Popovich tette. Ő is egy olimpián és egy világbajnokságon ült a kispadon, így az olimpia után tovább adom a stafétabotot 

– nyilatkozta Kerr, aki ezen felül 2014 óta a Golden State Warriors vezetőedzője, amellyel négyszer nyert bajnoki címet. Az 58 éves szakember a Tokióban aranyérmes válogatottnál még másodedzőként dolgozott, most szövetségi kapitányként vezetné vissza a Team USA-t a csúcsra. 

Mint ismert, a legutóbbi világbajnokságon finoman szólva is leszerepelt az amerikai válogatott, még az érem sem jött össze, és a negyedik helyen zárt.