Ellenfelét fojtogatta, öt meccsre eltiltották a liga sztárját

2023.11.16. 13:17
Öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott súlyos sportszerűtlenségért Draymond Green, az észak-amerikai bajnokságban (NBA) szereplő Golden State Warriors kosarasa – számolt be róla az MTI.

A kétszeres olimpiai és négyszeres NBA-bajnok szerdán a vendég Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés második percében vesztette el a fejét, miután egy támadás után összeakaszkodott visszafutó csapattársa, Klay Thompson és Jaden McDaniels.

A minnesotai Rudy Gobert odaugrott békíteni, a heves természetéről ismert Green azonban elkapta őt, hátulról a könyökhajlatába fogta a tokiói játékokon ezüstérmes francia óriás nyakát, és úgy vonszolta el onnan.

A bírók súlyosan sportszerűtlen hibát ítéltek ellene, ami azonnali kiállítást jelent, míg Thompsont és Jaden McDanielst „csak” kiállították, emellett 25-25 ezer dolláros bírságot kaptak. Gobert-nek szintén ennyit kell fizetnie.

A legrosszabbul Green járt, aki november 28-án léphet ismét pályára, az addig kieső öt meccsel pedig egyben – a fizetésével arányítva – 769 704 dollárt (267 millió forintot) veszít.