Hatalmas bajba kerülhet az NBA-játékos, 15 éves lánnyal lehetett szexuális kapcsolata

2023.11.25. 02:36
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Oklahoma City Thunder tehetséges játékosa, Josh Giddey komoly bajba kerülhet. A vád szerint az ausztrál kosárlabdázó 15 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolatot, amely ha bebizonyosodik, akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

Annak ellenére, hogy az NBA alapszakaszában egyelőre rendkívül jól teljesít az Oklahoma City Thunder – 11 győzelem és mindössze 4 vereség –, most komoly probléma elé nézhet a csapat, ha eltiltják kulcsjátékosát, Josh Giddey-t. A 21 éves kosárlabdázó meghatározó játékosa csapatának, de most nem a pályán nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. 

Josh Giddey
Josh Giddey
Fotó: Getty Images

A vádak szerint szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves középiskolás lánnyal. Legalábbis bizonyos Liv Cook ezzel vádolja az élsportolót, amely ha bebizonyosodik, súlyos büntetés várhat a Thunder játékosára. Az Oklahomában jelenleg érvényes törvények szerint ugyan lehet fiatalkorúaknak egymással szexuális kapcsolatot létesíteniük, de mindkettejüknek 18 év alatt kell lenni. Giddey viszont ezt nem mondhatja el magáról, sőt, októberben betöltötte 21. életévét, így teljes jogú felnőtté vált. 

Ha ilyen minőségben tényleg szexuális kapcsolata volt a 15 éves lánnyal, akár 15 évre rácsok mögé zárhatják. 

Giddey helyzetét nem könnyíti meg, hogy az internetre felkerült néhány kép és videó, amelyek félreérthetetlen utalásokat jelentenek a feltételezett szexuális kapcsolatra nézve. Az egyiken például az ausztrál játékos félmeztelenül látható a feltételezhetően kiskorú lány mellett. 

A vádakkal kapcsolatban egyelőre se Giddey, se csapata nem szólalt meg.