Szédületes rekordot állított be a Dallas varázslója, Nikola Jokics újra tripla-duplát jegyzett

GettyImages-2067198707
2024.03.08. 11:05
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján a nyugati éllovas Minnesota Timberwolves végletekig kiélezett mérkőzésen, két ponttal legyőzte az Indiana Pacerst, a Dallas Mavericks pedig úgy nyert a tavalyi döntős Miami Heat ellen, hogy Luka Doncic sorozatban ötödik tripla-dupláját jegyezte. A bajnoki címvédő Denver Nuggets Nikola Jokics kimagasló teljesítményével aratott magabiztos sikert a Boston ellen.

Kezdjük utóbbi mérkőzéssel, a Denver Nuggets–Boston Celtics-rangadóval, amely a szakértők szerint a legvalószínűbb párosítás a bajnoki döntőre. A nyugaton jelenleg harmadik helyezett Denver Nuggets a liga egyik legnagyobb rangadóján fogadta a Boston Celticset. Az első két negyed rendkívül fordulatos volt, egymástól vették el, majd adták vissza a vezetést a felek, de a második félidőben többnyire a Denver akarata érvényesült, leginkább Nikola Jokicsnak köszönhetően. A szerb óriás újra tripla-duplát jegyzett 32 ponttal, 12 lepattanóval és 11 assziszttal, amely ellensúlyozta a másik oldalon Jaylen Brown 41 pontos teljesítményét – a vége 115–109 lett a Denvernek. 

A játéknap további mérkőzésein Luka Doncic, a Dallas Mavericks sztárirányítója újabb tripla-duplát szerzett, sorozatban az ötödiket, amellyel Russell Westbrook után a második játékos lett a liga történetében, aki elérte ezt a kimagasló teljesítményt. Az első negyed után még a Miami vezetett, de ezt követően fordított a hazai csapat, így összességében magabiztos győzelmet aratott a tavalyi döntős ellen, a vége 114–108

Ennél sokkal szorosabb mérkőzésen aratott újabb sikert a Minnesota Timberwolves, amely az Indiana Pacers otthonából lopta el a győzelmet, így a nyugati konferencia éléről várhatja a folytatást. A Timberwolves a napokban jelentős időre elvesztette sztárjátékosát, Karl-Anthony Townst, de a franchise másik sztárja, Anthony Edwards újra szállította a sikert. A vendégek irányítója az utolsó pillanatban mutatott be látványos blokkot – közben a fejét is beverte –, ami végül a győzelmet jelentette a Minnesotának. 

A többi mérkőzésen a Golden State Warriors fájó, némileg váratlan vereséget szenvedett hazai pályán a keleti középcsapat Chicago Bulls ellen, a Phoenix Suns pedig hozta a kötelezőt, és értékes győzelmet aratott a Toronto Raptors ellen, így tartja a lépést a rendkívül sűrű nyugati konferencia élmezőnyében.  

NBA, ALAPSZAKASZ

  • Detroit Pistons – Brooklyn Nets 118–112
  • Indiana Pacers – Minnesota Timberwolves 111–113
  • Dallas Mavericks – Miami Heat 114–108
  • Phoenix Suns – Toronto Raptors 120–113
  • Denver Nuggets – Boston Celtics 115–109
  • Golden State Warriors – Chicago Bulls 122–125
  • Sacramento Kings – San Antonio Spurs 131–129

(Borítókép: Getty Images)