Kinek kell LeBron? A Lakers vezére nélkül is véghez vitte a lehetetlent

2024.03.09. 10:02
A sérült LeBron James nélkül is egész Amerikára szóló bravúrgyőzelmet aratott a Los Angeles Lakers a bajnokesélyes Milwaukee Bucks ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának pénteki játéknapján. A győztes csapat vezére 44 pontjával D'Angelo Russell volt.

Amikor kiderült, hogy LeBron James kisebb sérülése miatt nem játszhat a Los Angeles Lakers péntek esti rangadóján a Milwaukee Bucks ellen, mindenki elparentálta az Angyalok Városának 17-szeres NBA-bajnok együttesét. Kivéve D'Angelo Russellt.

A 28 éves, 191 centis hátvéd kezébe vette a dolgok irányítását, és 44 pontos idényrekordjával (amiből 21-et a negyedik negyedben dobott) 123–122-es győzelemre vezette csapatát.

A győztes kosár is az ő nevéhez fűződik, azonban ennek ellenére sem ő lett a mérkőzés hőse, hanem egy olyan „journeyman”, azaz csapatról csapatra vándorló mellékszereplő, aki az utolsó pillanatban lehetetlen blokkjával meghiúsította Damian Lillard meccsnyerő(nek szánt) dobását.

Lássuk az utolsó jelenetsort!

Russell 5.9 másodperccel a vége előtt egy tempódobással 123–122-es vezetéshez juttatta a Lakerst, amikor Doc Rivers, a Bucks edzője időt kért az utolsó támadás megtervezéséhez. Lillardra jött ki a figura, de a dobását Spencer Dinwiddie leblokkolta, majd a kavarodásban a labda Dinwiddie-hez került, és megszólalt a duda, nyert a Lakers.

Russell a 44 pontja mellett 6 lepattanót szedett le, és kiosztott 9 gólpasszt, továbbá 12 triplakísérletéből 9 bement. Anthony Davis 22 pontot, 13 lepattanót, 5 gólpasszt és 3 blokkot, Anthony Reaves 18 pontot termelt. Az ellenfélnél Jannisz Antetokounmpo hiába csinált tripla-duplát (34 pont, 14 lepattanó, 12 gólpassz) és Lillard is hiába dobott 28 pontot, mindez nem volt elég.

A jelek szerint a feljavult, és most már 25/30-as győzelmi mutatóval a nyugati csoport 9. helyén álló Lakersnek LeBron James nélkül is megy a játék.