A bajnoki címvédő a szerb óriás újabb klasszisteljesítménye ellenére vereséget szenvedett

GettyImages-2139836301
2024.04.05. 10:21
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a címvédő Denver Nuggets a szerb óriás, Nikola Jokics tripla-duplája ellenére vereséget szenvedett a Los Angeles Clippers otthonában, miközben a Golden State Warriors kulcsfontosságú győzelmet aratott Houstonban.

Öt mérkőzést rendeztek magyar idő szerint péntek hajnalban az NBA alapszakaszában, amelyből már csak néhány találkozó van hátra a rájátszás kezdetéig. A nyugati éllovas, egyben bajnoki címvédő Denver Nuggets játszotta a nap rangadóját Los Angelesben a Clippers ellen. A Jamal Murray-t nélkülöző denveriek jól kezdték a találkozót, az első negyedben 11 egységgel megléptek, de előnyük hamar semmissé vált – a Clippers 33–18-ra nyerte a második játékrészt. 

A folytatásban a Clippers szinte hibátlan védekezésének köszönhetően tartotta előnyét, még azt is elbírta, hogy Kawhi Leonard nem állhatott a csapat rendelkezésére. Szoros végjátékot hozott a küzdelem: James Harden a győzelem bebiztosításáért dobhatott hárompontost másodpercekkel a vége előtt, de kihagyta a dobást, majd a másik oldalon a tripla-duplát jegyző Nikola Jokics szintén hibázott, így a Clippers 102–100-ra megnyerte a mérkőzést. 

A játéknap további mérkőzésein a Golden State Warriors kulcsfontosságú győzelmet aratott a Houston Rockets otthonában, így szinte biztossá vált, hogy Stephen Curryék részt vehetnek a hamarosan kezdődő play-in tornán, amelyen kiharcolhatják a rájátszást. A Philadelphia 76ers kezdőcsapatába hosszú sérülés után visszatért Joel Embiid, Nick Nurse együttese pedig újabb értékes győzelmet aratott, ezúttal a Miami Heat otthonában. A Luka Doncic és Kyrie Irving fémjelezte Dallas pedig fellépett a nyugati konferencia ötödik helyére azok után, hogy hazai pályán legyőzte az Atlanta Hawks csapatát. 

NBA, ALAPSZAKASZ

  • Dallas Mavericks – Atlanta Hawks 109–95
  • Miami Heat – Philadelphia 76ers 105–109
  • New York Knicks – Sacramento Kings 120–109
  • Houston Rockets – Golden State Warriors 110–133
  • Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 102–100

(Borítókép: Getty Images)