Nemi erőszak vádjával letartóztatták az NBA-ben hírnévre szert tevő sportolót

2024.04.11. 10:51
Letartóztatták az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Portland Trail Blazers korábbi irányítóját, Ben McLemore-t, mert a megalapozott gyanú szerint szexuálisan zaklatott egy nőt 2021-ben, amikor még a klub játékosa volt.

McLemore-t, aki legutóbb Spanyolországban játszott profi szinten, kedden tartóztatták le a portlandi nemzetközi repülőtéren. Nemi erőszakkal és szexuális visszaéléssel is vádolják őt a hatóságok.

Az állítólagos incidens 2021. október 3-án történt, amikor McLemore a Trail Blazersben játszott. Az esküdtszék az év elején ismerte meg a bizonyítékokat az ügyben, és meghallgatta az állítólagos bántalmazott vallomását. Nem sokkal később a bíróság elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen. Az ügy további részletei egyelőre nem ismertek.

Nagyra értékeljük a bántalmazott bátorságát, hogy előállt, és kitette magát ennek a fáradságos folyamatnak. A továbbiakban is számíthat a támogatásunkra

– közölte a rendőrség az ESPN-en keresztül.

McLemore-t a Sacramento Kings választotta ki a 2013-as játékosbörzén, mégpedig nagyon magasan, az első kör hetedik helyén.

Négy szezont töltött a Kingsnél, majd rövid ideig a Memphis Grizzliesnél, a Houston Rocketsnél és a Los Angeles Lakersnél is megfordult, mielőtt Portlandben kötött ki. McLemore a kispadról beszállva 10,2 pontot és 1,6 lepattanót átlagolt meccsenként a Trail Blazersnél.

A 31 éves játékos aztán kikopott az NBA-ből, ezért légiósnak állt, a kínai és a görög élvonalbeli bajnokságban is megmutatta magát, legutóbb pedig a spanyol Rio Breogan csapatában játszott.

McLemore időközben letette az óvadékot, így szabadon engedték őt. Júliusban kell bíróság elé állnia, írja a Yahoo Sports.

Van segítség!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.