Jayson Tatum öt évre szóló rekordszerződést kötött, négyszeres bajnok érkezik Dallasba

GettyImages-2159076153
2024.07.02. 13:11
Elképesztő szerződéssel marasztalja a klubnál Jayson Tatumot az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) bajnok Boston Celtics. A csapat 26 éves vezére 2025-től 2030-ig, öt szezonra összesen 314 millió dollárt (115,8 milliárd forint) kap, ami rekord az NBA történetében.

Tatum – aki ott lesz a párizsi olimpiára címvédőként érkező amerikai válogatottban – elfogadta az ajánlatot, az aláírásra a héten kerül sor. Az eddigi csúcsot csapattársa, Jaylen Brown tavaly kötött, ötéves megállapodása tartotta 304 millióval.

A Celtics egyik leghasznosabb embere, Derrick White négy évre 126 milliós kontraktust írt alá, így a vezetőségnek sikerült hosszabb időre egyben tartania a bajnokcsapatot.

A Boston a júniusi nagydöntőben 4–1-es összesítéssel verte meg a Dallas Maverickst, és begyűjtötte 18. bajnoki címét, ezzel a liga legeredményesebb klubja lett.

A Dallas sem mindennapi erősítést jelentett be, ugyanis megszerezte a Golden State Warriorsszal négyszeres NBA-győztes Klay Thompsont. A 34 éves játékos eddigi 13 szezonját a kaliforniaiaknál töltötte, és egy két idényre szóló, 48 millió dolláros ajánlatot utasított vissza San Franciscóban. Ő tartja a ligarekordot az egy negyedben dobott legtöbb pont (37) és az egy meccsen szerzett legtöbb tripla (14) statisztikájában.

(MTI)

Borítókép: A Celtics bajnoki sikerét Bostonban a helyi Red Sox baseballcsapatának mérkőzésén is megünnepelték, a húzónév Jayson Tatummal a főszerepben. (Fotó: Brian Fluharty / Getty Images)