Na végre! LeBron James fia tizenöt hibázás után betalált

GettyImages-2162477871
2024.07.18. 08:26
Hát bizony eddig nem volt diadalmenet LeBron James fia számára az NBA nyári ligája. Az első három felkészülési mérkőzésen pocsékul kosarazott Bronny James, a mezőnyből 7/31 volt a mérlege, és mind a tizenöt hárompontos kísérletét elrontotta. Csütörtök hajnalban végre megemberelte magát a Los Angeles Lakers–Atlanta Haks- (87-86) mérkőzésen, eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, és végre a triplája is célba talált. Mindjárt kettő!

Bronny Jamest nyomasztotta édesapja hatalmas árnyéka. A papa, LeBron James versenyben van Michael Jordannel a minden idők legnagyobb kosarasa címért, jelenleg is a második Dream Teamnek kikiáltott Team USA-vel készül a párizsi olimpiára. 

A 19 éves srác eddigi három nyári ligameccsén 7/31-es pocsék mezőnymutatót produkált, és mind a tizenöt triplakísérletét elrontotta. Szerda éjjel lényegében apjával egy időben lépett pályára, csak a papa kicsit odébb, Abu-Dzabiban a Team USA-vel.  

Bronny a Lakers kezdőötösének tagjaként 24 percet töltött a pályán az Atlanta Hawks ellen 8786-ra megnyert meccsen, 12 pontot szerzett 5/11-es elég tisztességes mezőnymutatóval, és ami a legfontosabb: tizenöt hibázás után végre bedobta első hármasát!

Majd a másodikat is, a sarokból: 

 A saroktripla 0.32-nél.

A mérkőzésen játszott Valerio Valerio-Bodon is, a magyar válogatott 23 éves, 205 centis bedobója, aki ugyancsak a Lakersnél próbálkozik a nyári ligában. Valerio-Bodon mérlege 12 percnyi játékkal 2 pont, 6 lepattanó, 2 gólpassz és 2 eladott labda volt, egyetlen rádobása nem volt jó, viszont mindkét büntetőjét értékesítette. 

(Borítókép: Bronny James (9) 2024. július 17-én. Fotó: Candice Ward / Getty Images)