Megtáltosodott a Sasfiók, már a világhíres papa is büszke lehet rá

2024.07.19. 08:07
Minden kezdet nehéz, de ha egyszer egy üzlet beindul, akkor nincs megállás. Bronny James, LeBron James 19 éves fia az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) előszezonjának első mérkőzésein a gyűrű környékét sem találta el, de legutóbbi két meccsén már olykor a nagy hírű papát idézte. Csütörtök este a Las Vegas-i Mack Arenában a Los Angeles Lakers a két újonca, Bronny James és Dalton Knecht vezérletével.

Los Angeles Lakers–Cleveland Cavaliers 93–89. Ez a csütörtök este a Las Vegas-i Mack Arenában lejátszott kosármeccs eredménye, amit az NBA nyári ligájában rendeztek. Nem nagy durranás, ilyen mérkőzésből tucatnyi van, csakhogy a Lakers egyik legjobbja bizonyos Bronny James volt, LeBron James fia, aki 25 percnyi játékkal 13 pontot szerzett 5/10-es mezőnymutatóval, 3-ból 1 triplája sikerült, mindkét büntetőjét bedobta, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk és 3 eladott labda a produktuma. Nem is olyan rossz, az előző meccsel együtt, amelyiken 12 pontot szerzett a „kis” James, szemmel látható a fejlődés.

Még a végén lesz valami a 19 éves kölyökből, akit mindenki szerint csak azért választott ki az idei draft 55. helyén a Lakers, hogy megvalósuljon a papa álma, és a történelemben elsőként ugyanazon az NBA-meccsen egy csapatban lépjen pályára apa és fia. 

Bronnynak már megy a visszalépős tripla, pedig a nyári ligában az első tizenöt hármasát kivétel nélkül elrontotta:

Ezzel a hármassal indította el a felzárkózást a Lakers a hajrában 89–84-es Cavaliers-vezetésnél. Az utolsó kilenc pont a későbbi győzteshez fűződött.

A gyerek nemcsak a hajrában volt eredményes, hanem 2–2-es állásnál is, egy szép csel után:

 Kitett magáért a meccsen a Lakers másik újonca, Dalton Knecht is, ez a zsákolás bravúros volt:

Knecht már 23 éves, elvégezte a Tennessee Egyetemet, 198 centis, és a 17. helyen draftolta a Lakers az első körben. Róla azt mondják az okosok, hogy már kész játékos, és biztos helye lesz az arany-lilák rotációjában. 

A Sasfiók egyébként I. Napóleon császár egyetlen törvényes fia volt, aki összesen 15 napig uralkodott, kisgyermekként. Kérdés, hogy Bronny fog-e uralkodni az NBA-ben, de ha nem is, jó kis játékos még lehet belőle. 

A csütörtöki mérkőzésen egyébként Vincent Valerio-Bodon neve is szerepelt a jegyzőkönyvben, de a magyar válogatott 23 éves játékosa nem került pályára.