Hatalmas lehetőséget kapott a magyar kosárlabdázó, leigazolta a Los Angeles Lakers

2024.09.05. 09:51
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers leigazolta a magyar válogatott Valerio-Bodon Vincentet.

A liga honlapja szerint a szerződés részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Amerikai sajtóértesülések alapján egy Exhibit 10 elnevezésű megállapodást kötöttek vele, amely egyéves, minimumfizetést tartalmaz, és nincs benne garancia. A kluboknak egyidejűleg legfeljebb hat ilyen szerződésű játékosuk lehet.

Valerio-Bodon Vincent
Valerio-Bodon Vincent
Fotó: Getty Images

A dominikai születésű, 23 éves kosaras tavaly a Boston Celticsnél szerepelt a nyári ligában, majd októberben a Los Angeles Lakersnél készülhetett, a kaliforniai gárda azonban végül lemondott a játékjogáról, így a Lakers fiókcsapatához, a G-ligában érdekelt South Bay Lakershez került. Ott az elmúlt szezonban 25 mérkőzésen 6 pontot és 2,4 lepattanót átlagolt, egyéni csúcsa a Santa Cruznak dobott 19 pont volt március 27-én.

Legutóbb a Lakers nyári táborában négy meccsen átlagosan 4,5 pont és 4 lepattanó került a neve mellé. A 207 centis Valerio-Bodon 2019-től 2023-ig összesen 83 mérkőzésen lépett pályára a Budapesti Honvédban, az Atomerőműben, a DEAC-ban és a Sopronban.

Az NBA-ban eddig egyetlen magyar kosaras szerepelt Dávid Kornél személyében, aki 1999 és 2001 között 109 találkozón játszott a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons színeiben. Hanga Ádám volt 2011-ben az első magyar, akit amatőrbörzén (draft) választottak ki, de végül nem lépett pályára a San Antonio Spursben.