Shaquille O’Neal legújabb őrülete: vett egy tankot, azzal közlekedik

2024.09.14. 07:15
Shaquille O’Neal már régen visszavonult az aktív kosárlabdázástól, manapság az NBA szakkommentátora, de 52 évesen is képes a hírek első vonalába kerülni. Most például azzal, hogy 100 000 dollárért megvette a Tesla legújabb, tankszerű, kifejezetten az ő gigantikus méreteire szabott elektromos pick-up járművét. De nem is egyet, hanem mindjárt kettőt.

Shaquille O’Neal a maga 216 centijével és 147 kilójával viszonylag könnyen kitűnik az átlagemberek közül. Mindehhez még remekül kosárlabdázott is, 19 évig tartó pályafutása alatt az Orlando Magic, a Los Angeles Lakers, a Miami Heat, a Phoenix Suns, a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics játékosaként egy-egy olimpiai és világbajnoki címet nyert, négyszeres NBA-bajnok, az alapszakasz egyszeres és a döntő háromszoros MVP-je volt. 

Amióta visszavonult, a TNT szakkommentátoraként keresi kenyerét, megannyi üzleti vállalkozása mellett. És nem kerüli az extremitásokat. Egy időben arról szóltak a hírek, hogy rendőrnek, sheriffnek áll, most meg vásárolt magának egy méretre szabott, tankszerű Tesla pick-up járművet. 

Alighogy kikerült a piacra Elon Musk elektromos csodamasinájának pick-up-változata, Shaq rögtön vásárolt magának a 100 000 dollárért (36 millió forint) kapható Tesla Cyberbeast fantázianéven futó járgányból:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hot Freestyle (@hotfreestyle) által megosztott bejegyzés

A tankszerű közlekedési eszköz alapjáraton fémes csillogású, de Shaq azt kérte, hogy fekete vinylbevonatú legyen, mint a lopakodó repülőgépek. Plusz karbonszálas legyen a karosszéria, ami gyakorlatilag biztosítja a törhetetlenséget. 

Az abroncsok 76 centiméter átmérőjűek, a villanymotor pedig csodákra képes. Nulláról 100 km/órás sebességre 2,6 másodperc alatt gyorsul fel, és egy töltéssel 540 kilométert képes megtenni. 

De ez még nem minden. Amikor legutóbb Las Vegasból Atlantába repült az óriás, gyorsan vett magának még egy Cyberbeastet.

Annyira megszerettem, hogy nem tudtam létezni nélküle, gondoltam, legyen egy Cyberbeastem Atlantában is – mondta a korábbi kiváló sportoló.