LeBron James történelmet írt – megint

GettyImages-2180392115
2024.10.23. 09:14
A második negyed nyolcadik percében történelem íródott a Los Angeles Lakers idénynyitó meccsén a Minnesota Timberwolves ellen az NBA-ben: egyszerre lépett pályára apa és fia, LeBron James és Bronny, ilyesmire korábban még sohasem volt példa. A Lakers 110–103-ra győzött, a 20 éves Bronny azonban hárompercnyi játék alatt két dobást elrontott, nem került pont a neve mellé.

A nagy pillanat a második negyed 8. percében érkezett el a Crypto.com Arenában.

LeBron James és fia, Bronny egyszerre jelentkezett játékra a Los Angeles Lakers–Minnesota Timberwolves-mérkőzésen. LeBron akkor már túl volt 13 percnyi játékon, a 20 éves srác azonban először szállt be az idénynyitón.

Történelmi pillanat volt: egyszerre volt egy időben apa és fia a pályán hivatalos NBA-mérkőzésen. Mondjuk, a gyerek nem tündökölt. Abban a három percben, amit a parketten töltött, 7–2-re kikapott a Lakers, Bronnynak volt egy tiszta tripladobási lehetősége, az mellément, egy másik kísérletét pedig blokkolta Rudy Gobert, a Timberwolves 216 centis francia óriása.

JJ Rerdick edző le is kapta a kölyköt a pályáról, később vissza sem küldte, nulla pont került Bronny neve mellé élete első hivatalos NBA-meccsén, no meg egy támadó lepattanó.

Amelyet azonban 110–103-ra megnyert a Lakers, az apa 16 pontjával, öt lepattanójával és négy gólpasszával. A meccs hőse azonban nem ő, hanem Anthony Davis volt 36 pontjával, 16 lepattanójával, négy gólpasszával és három dobásblokkolásával.

Senki sem dobott ennyi pontot a Lakersből bajnoki nyitómeccsen 2007 óta, amikor Kobe Bryant remekelt. A közönség tombolt, a rajt előtt a szakértők által temetett Lakers meglepetésre legyűrte az egyik bajnokesélyest.

Íme egy Davis-kosár:

És a nagy pillanat, apa és fia együtt a pályán:

A nyitónap másik mérkőzésén a bajnok Boston Celtics 132–109-re lelépte a New York Knicks együttesét.

A győztes csapat 29 triplát dobott, amivel beállította a Milwaukee Bucks 2020-ból datálódó NBA-rekordját.

Érdekes, hogy miután bement a 29. hármas, még tizenháromszor próbálkozott a rekorddöntéssel a Celtics, de mind a tizenhárom triplakísérlet mellément…

(Borítókép: LeBron James és Bronny James a Los Angeles Lakers–Minnesota Timberwolves-mérkőzésen 2024. október 22-én Los Angelesben, Kaliforniában. Fotó: Harry How / Getty Images)