2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Csepel verte Amerikát

2013.07.08. 16:44

A világ legnagyobb kick-box versenyén, az US Openen a csepeli Halker Király Team sportolói három aranyérmet nyertek. A torna húszéves történetében először fordult elő, hogy nem az Egyesült Államok nyerte a legtöbb aranyat, idén csak kettőt tudtak szerezni.

Az Orlandóban rendezett versenyen 48 ország 3500 kick-boxosa vett részt, Magyarországot Veres Richárd (63 kg), Gömbös László (74 kg), Imre Tamás (79 kg), Mórádi Zsolt (84 kg) és Jároszkievicz Krisztián (89 kg) képviselték.

Magyarok utoljára négy évvel ezelőtt indultak, most külön készültek a hőségre és a magas páratartalomra is. Próbálták szimulálni a kinti körülményeket, hogy gyorsan tudjanak akklimatizálódni, az időeltolódásra készülve az edzéseiket is reggelente végezték, de tudták amerikai bírókkal még így is nehéz lesz megverni a hazaiakat.

Először Veres Richárd döntőzött, óriási tömeg előtt. „Nagyon picurkának éreztük magunkat, hiszen ekkora méretekhez nem voltunk hozzászokva. Ezt nem lehet otthon szimulálni, ekkora hatalmas közönség előtt még sosem harcoltunk" – írta Király István szövetségi kapitány.

A küzdősportok szentpétervári világjátékára készülő Veres az amerikai Joe Fife-fal küzdött, gyorsan eldöntötte a mérkőzést, simán verte ellenfelét. Ezután Gömbös László, a világ leggyorsabb pointfightere következett, ő is amerikai kick-boxossal. Alex Lane a meccs felénél feljött a magyarra, Gömbös két jól irányzott fejrúgással ismét előnyre tett szert, amit a végéig már nem engedett ki a kezéből.

A következő három döntőben nem volt magyar, Móráditól elvették a meccsét, Imre pedig kis különbséggel kapott ki az elődöntőben. Ebből a három döntőből kettőt behúzott Amerika, így Csepellel egyenlően álltak aranyérmekben.

Az utolsó aranyért Jároszkievicz Krisztián Pablo Morenóval küzdött. A magyar harcos uralta a mérkőzést, és hatalmas, tiszta ütéseivel még a bíróknál is elismerést szerzett. A különbség akkora volt a fél között, hogy a döntő technikai KO-val ért véget.