Három negyeddöntősünk már van a birkózó Eb-n

2014.04.01. 11:45

A világbajnok Sastin Mariannához hasonlóan a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Szmik Attila és a női 48 kilósok között versenyző Dénes Mercédesz is negyeddöntőbe jutott a birkózó Európa-bajnokság keddi nyitónapján, a finnországi Vantaában.

Az Eb honlapjának beszámolója szerint Szmik második meccsén a spanyol Hector Rodriguez Iglesiast múlta felül, s az elődöntőbe kerülésért a 2012-es Európa-bajnokkal, az orosz Abduszaman Gagyiszovval kell majd megküzdenie.

Dénes a nyolcaddöntőben azt a török Sümeyya Sezert győzte le, aki tavaly úgy lett ötödik a kontinensviadalon, hogy nyert az érdi sportoló ellen. A nyolc között azonban igazi klasszis birkózó vár rá, ugyanis a világ- és Európa-bajnok, illetve olimpiai ezüst- és bronzérmes azeri Marija Sztadnik lesz az ellenfele.

Az első versenynapon érdekelt másik két magyar közül Sastin egy meccset nyerve jutott nyolc közé, ahol a hazai közönség előtt szereplő, háromszoros junior Eb-aranyérmes Petra Ollival küzd meg, míg a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában Lukács Norbert kikapott a 16 között.