Magyar vereséggel indult a nap a birkózó Eb-n

2014.04.02. 10:02

A szabadfogásúak 57 kilogrammos kategóriájában szereplő Molnár József az első fordulóban technikai tussal kikapott Uladzislau Andrejutól, így már csak a vigaszági szereplésben bízhat a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

Azt már a sorsoláskor lehetett sejteni, hogy a magyar versenyzőnek nagyon nehéz dolga lesz a tavalyi Eb-n 55 kilóban második fehérorosz ellen, a nyolcaddöntős mérkőzésen pedig gyorsan ki is derült, hogy Andreju még túl erős Molnárnak.

Gulyás István szakágvezető kevéssel a meccs előtt arról beszélt, hogy ha az első két-három percben a fehérorosz nem tud akciót csinálni, akkor talán a folytatásban lehet esélye fiatal versenyzőjének. A 21 éves magyar birkózó aztán fél percig sem tudta feltartóztatni Andrejut, aki egy szép lábra támadás után mögé került, majd meg is pörgette őt, így 3-0-ra vezetett. A folytatásban Molnár nagyon keményen dolgozott, szépen tette a karját a fehérorosz hóna alá, riválisa pedig csak a bontásra figyelt. A passzív Adrejut két perc elteltével a bíró figyelmeztette, ám intés nem lett belőle, miután Molnár támadását szépen kontrázta meg ellenfele, aki így 5-0-s előnnyel mehetett pihenni. A szünetet követően Molnár ment előre, ám egy újabb fehérorosz kontra után ismét ő került nehéz helyzetbe, amiből már nem volt visszaút: sorozatos pörgetések után - 4:00 percnél - 11-0-s, technikai tust jelentő előnyt harcolt ki Andreju.

Molnár József ezek után már csak abban reménykedhet, hogy legyőzője fináléba jut, s ő a vigaszágon folytathatja szereplését.

A nap másik magyarja, a mindössze 17 éves Galambos Ramóna (60 kg) a 2009-ben vb-győztes, Londonban olimpiai bronzérmes azeri Julija Ratkeviccsel csap össze, szintén a nyolcaddöntőben.