Barka nem jutott be az elődöntőbe

2014.04.03. 12:35

A tavaly világbajnoki és Eb-bronzérmes Barka Emese fordulatos mérkőzésen kikapott a francia Aureliet Basset-től, így nem jutott be az elődöntőbe csütörtökön a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon. Az 55 kilósok között egyértelműen éremesélyesnek számító Barka az első meccsen aratott sima győzelme után a folytatásban már korántsem tudott olyan magabiztosan birkózni, ennek ellenére sokáig volt reménye a továbblépésre.

A találkozó gyors pontváltással kezdődött, a francia egyszer ügyesen fogott vissza, majd Barka mögé került, másfél perc után pedig már a magyarnál volt az előny egy szép mögé kerülés után (3-1). A recept egyértelműnek tűnt ekkor: Barkának riválisa karja alá kellett nyúlnia, s a teljesen lerogyó Basset mögé mennie. A megvalósításba azonban ezek után folyamatosan hiba csúszott, mivel a francia rendre riválisa alá tudott fordulni, amiből válldobásokat csinált, a meccs során legalább négyet. A szünetre 5-3-as francia vezetéssel mentek a felek, majd a pihenő után előbb Barka egyenlített, aztán egy újabb válldobás után ismét hátrányba került. Ahogy fogyott az idő, egyre kapkodóbbá vált a magyar birkózó, a francia pedig rendre ügyesen kontrázott, s végül 13-7-re győzött.

"Nem igazán tudok mit mondani" - nyilatkozott Wöller Ákos az MTI-nek feldúltan. - "Nem értem, össze kellett fogni, felrántani a kart, s menni mögé. Emese magán csinált legalább öt-hat pontot, állandóan engedte, hogy aláforduljon a francia. Erről az ágról simán döntőbe kellett volna jutnia. Nagyon dühít a dolog."

Barka a vigaszági folytatásban még reménykedhet, ehhez a francia döntőbe jutására van szüksége. A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában Ligeti Dániel a vigaszágon folytathatja a versenyét, a 74 kilós Nagy Mihály viszont kiesett.