Veréb István a bronzért birkózhat

2014.04.04. 12:52

A világbajnoki bronzérmes Veréb István bronzéremért léphet szőnyegre este a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában, miután az elődöntőben vereséget szenvedett a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A 86 kilós, tavaly Budapesten bronzérmes Veréb István az orosz származású, de spanyol szinekben induló, vb-ötödik Talmuraz Friev ellen mutatkozott be, s elsősorban a második három percben nyújtott magabiztos birkózásával győzött. A negyeddöntőben az azeri Gamzat Oszmanov várt a szombathelyi birkózóra, aki nagyon kemény küzdelemben harcolta ki a négy közé kerülést. Két szép győzelem után jött az első kudarc, az elődöntőben gyors vereséget szenvedett az orosz Abdulrasid Szadulajevtől. A csodagyerekként beharangozott orosz elleni meccse nem tartott sokáig, riválisa ugyanis gyorsan elérte a technikai tushoz szükséges különbséget.

A szabadfogású kapitány, Gulyás István fia a 70 kilogrammos kategóriában első felnőtt világversenyén a görög Andreasz Triantafilidisszel vívta nyitómeccsét, és összeszedett, jó birkózással tette le a névjegyét, és végül 3-1-es sikerrel lépett a negyeddöntőbe. Ott viszont 6-2-re kapott ki az azeri Ruszlan Dibirgadzijevtől.

A 63 kilós Sleisz Gabriella az egy göröggel küzdött, és egészen az utolsó 40 másodpercig úgy tűnt, ő is biztosan lép a nyolc közé, ám az utolsó percben egy összekapaszkodásból nagyon rosszul jött ki. Hiába volt rá esély arra, hogy esetleg ő kerüljön ellenfele mögé, a görög mögé ment, kétszer is átfordította, és végül 6-3-ra nyert.

A 19 éves Németh Zsanettnek a 75 kilogrammosok között előzetesen nem lehetett sok esélyt adni a kétszeres világbajnoki bronzérmes fehérorosz Vaszilisza Marzajuk ellen, ám a fiatal magyar két percig jól tartotta magát, végül tussal kapott ki.