Egy nő, két kar, két arany: így megy ez a szkander világkupán

2015.10.18. 14:45

Tizennégy ország 186 versenyzőjének részvételével rendezték Budapesten a 12. Judgement Day (Ítélet Napja) Szkander Világkupát. A világ- és Európa-bajnokságok utáni egyik legrangosabb versenyen a felnőtt súlycsoportokban a magyarok négy arany-, öt ezüst- és öt bronzérmet itthon tartottak, közölte a Magyar Szabadidősport Szövetség Sajtóosztálya.

A néhány héttel ezelőtti malajziai világbajnokságon ezüstérmes Ivánfi Brigitta hozta a kötelezőt, a nők +65 kg-os súlycsoportjában jobb és bal kézzel is győzött. A vb-t ugyancsak megjárt Barzsó Henrietta is kitett magáért, miután a bal kézzel vívott küzdelmek során aranyérmet nyert, jobb kézzel pedig második lett.

Helyt állt testvére, Barzsó Alex is, aki a 75 kilós férfiak között két ezüstérmet nyert. A negyedik magyar győzelem Kovács Péter nevéhez fűződik. Korábbi Eb-érmesünk a 85 kg-os kategóriában jobb kézzel végzett az élen, az abszolútban pedig úgy lett harmadik, hogy csak két jóval súlyosabb ellenfél, a 105 kg, illetve a +105 kg egyaránt olasz nyertese tudta lenyomni.

A MOM Sportközpontban lebonyolított eseményen a felnőtteken kívül a junior, a masters - 40 év felettiek - és a mozgássérült kategóriákban is összemérték erejüket az indulók.