Visszavonult az MMA hipsztere?

2016.04.20. 12:41

Sok a bizonytalanság, de úgy néz ki, hogy befejezte a világ legismertebb ketrecharcosa, az ír Conor McGregor.

A hipszerharcos kedden azt írta Twitter-oldalán, hogy úgy döntött, fiatalon vonul vissza. Senki nem vette komolyan, a következő ellenfelének szerződtetett Nathan Diaz sem, ő erre azt írta: „Azt hiszem, elvégeztem a munkát, én is visszavonulok."

McGregort akkor kezdték el komolyan venni, amikor kiderült, hogy visszalépett a július 9-ére kitűzött meccséről, és az imázsát nagyon tudatosan építő harcos már az UFC promóciós eseményein sem vesz részt.

Egyelőre nem tudni, miért döntött a visszavonulás mellett McGregor, aki egyébként nagyon keményen készült izlandi edzőtáborában. Nem kizárt, hogy nagyon megviselte, hogy a portugál Joao Carvalho belehalt meccs közben szerzett sérüléseibe. McGregor testközelből látta, ahogy csapattársa, Charlie Ward küzdött Carvalhóval.

McGregor pályafutása során 22 profi meccséből 19-et megnyert, ebből 17-et KO-val, és csak háromszor veszített.

Mi legyen az MMA-val?

Carvahlo halála az MMA létét is megkérdőjelezte. Az Ír Olimpiai Tanács elnöke, Patric Hickey barbárságnak nevezte ezt a küzdősportot, és Európában be is tiltaná. Az MMA-t hivatalosan eddig sem ismerték el Írországban.

Az MMA Világszövetség azzal védekezik, hogy Carvalho halála elszigetelt eset, a sportág önmagában nem életveszélyes. Ennek némileg ellentmond, hogy 2007 óta heten haltak meg valamelyik szövetség által felügyelt gálán, míg nyolcan más szervezésű eseményeken vesztették életüket. 

Vannak, akik úgy vélik, hogy az MMA-t nem betiltani kell, hanem be kell terelni a sport hierarchiájába, elismert sportágként szigorú szabályoknak kéne megfelelnie, ez biztosíthatná, hogy a küzdelmek ne lehessenek halálos kimenetelűek.