Tóth Krisztián ezüstérmes a cselgáncs Eb-n

2016.04.23. 17:51

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet nyert az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján, Kazanyban, írta az MTI.

A 21 éves magyar versenyző ötödik mérkőzésén, első Eb-döntőjében a kétszeres Európa-bajnok, vb-második grúz Varlam Lipartelianival találkozott, aki ellen 1-1 volt a mérlege. A rivális nagy taktikai csata után, szűk két perc elteltével ippont kapott csípődobására, így övé lett az aranyérem.

"Ezt nem hiszem el! Vezettem, úgy éreztem, jó lesz a fogás, tartottam a kezét egy oldalon, hogy három másodperc után megintsék, de ő akkora klasszis, hogy ebből a helyzetből is eldobott. Tíz emberből kilenc vagy tíz nem tudná ezt megcsinálni, de majd az olimpián visszaadom neki" - értékelt Tóth. "Úgy keltem fel, hogy Eb-címet akarok szerezni, jó volt a sorsolásom, az elődöntőre nem is kellett kiállnom, sajnos a döntő elcsúszott."

A KSI világbajnoki ezüstérmese - aki a súlycsoport ötödikjeként biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető - elmondta: a riói játékokon is érmet szeretne.

"Persze egy olimpián bármi lehetséges, lehet, hogy egy +sötét ló+ az első körben kidob a teremből. Nem voltam még olimpián, kíváncsian várom az ottani légkört."

Tóth Krisztián a magyar cselgáncssport 29. Eb-ezüstérmét szerezte meg.