Ragyogó magyar birkózó-arany

2017.03.31. 20:50

Németh Zsanett címét megvédve aranyérmet nyert pénteken a birkózók szombathelyi U23-as Európa-bajnokságán, írta az MTI. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az UTE 75 kilós versenyzője előbb egy spanyol riválist vert meg 14-9-re, majd egy németet 6-0-ra.

A fináléban a tavalyi korosztályos kontinenstornán bronzérmes fehérorosz Natalija Lanko várt Németh Zsanettre. Az első három perc nem hozott akciót, a bírók azonban a magyar birkózót látták aktívabbnak, ezért megintették ellenfelét (1-0). A második szakasz már jóval izgalmasabb volt, Németh ellenfele hibáját kihasználva gyűjtött újabb pontokat, végül 7-3-ra győzött, ezzel megvédte U23-as Európa-bajnoki címét.

A pénteki versenynap másik három magyar résztvevője - Váncza Ivett (53 kg), Dollák Tamara (58) és Szabó Eliána (63) - egy-egy vereséget követően búcsúzott.

A magyaroknak ez volt a harmadik érme az Eb-n: szerdán Tóth Bendegúz a szabadfogásúak 86 kilós kategóriájában második, míg csütörtökön Galambos Ramóna a nők 55 kilós súlycsoportjában harmadik lett.