Megdőlt a leggyorsabb KO világrekordja

2019.07.07. 08:40
Jorge Masvidal nem kivédekezni, hanem büntetni akarta Ben Askren birkózását, ugró térdrúgásával megdöntötte a UFC történetének leggyorsabban befejezett meccsének rekordját is.

Talán a dupla címmeccseknél is jobban várták a rajongók az Ultimate Fighting Championship magyar idő szerint vasárnap hajnalban tartott Las Vegas-i UFC 239 gáláján a két balhés váltósúlyú, Ben Askren és Jorge Masvidal meccsét.

Askrennél ugyanis nincs egydimenziósabb bunyós; az amerikai soha nem vesztegeti idejét ütésekre, rúgásokra, még csak meg sem próbálja imitálni, hogy valami ilyesmire készülne. Minden meccsén csak megy előre, keresi-kierőszakolja a fogást, melyből földre viheti az ellenfelét, ahonnan a menet végéig aztán nincs is felállás. Ez így leírva nagyon egyszerűnek és kiismerhetőnek tűnik, 19 meccsen keresztül mégsem találta senki az ellenszerét. Askren birkózásával a 2010-es évek elején több MMA-szervezetet is le tudott tarolni, és őt tartották a UFC-n kívüli legnagyobb bajnoknak. Azonban a vezető promóció csak 2019-re, 34 éves korára tudta őt leszerződtetni. Márciusi debütálása meglehetősen ellentmondásosra sikerült, miután Askren egyik, veszélyesnek, de nem végzetesnek tűnő fojtásnál a bíró tévesen ítélte úgy, hogy ellenfele, Robbie Lawler harcképtelenné vált.

Masvidal személyében ráadásul egy kiváló lábmunkával és levitelek elleni védelemmel bíró harcos jött a sorban. A kubai származású floridai jó évtizede tartozik az MMA-elitbe, és bár voltak fontos meccsei, melyek enerváltsága miatt úsztak el,

vasárnap bemutatta minden idők legagresszívebb meccskezdését.

Ugyanis számítva arra, hogy Askren úgyis kapásból megpróbálja derekát vagy valamelyik térdét elkapni, Masvidal bevetette a kiszámítható birkózók elleni legélesebb fegyvert: az ugró térdrúgást, méghozzá nekifutásból. Masvidal a kezdés után konkrétan keresztülnyargalt az oktagonon, majd térddel előre ugrott a kezeivel előrenyúló Askrennek. A birkózó egyenesen arcába kapta a csontos térdet, és mire a földön landolt, már nem volt eszméleténél. Masvidal azonban a biztonság kedvéért még két nagyot rávert, majd pedig – nem túl sportszerű módon – kiröhögte a rengeteg felvezető anyázás és bizonygatás után csúfosan leszerepelt riválisát.

A rangadónak pontosan öt másodperc alatt volt vége, ezzel pedig egy másodpercet vert a 2006 óta élő rekordra,

 melyet Duane Ludwig tartott a Jonathan Goulet elleni KO-jával.