Újra lesz bunyó Las Vegasban

2020.05.28. 09:56

A nevadai küzdősportok bizottsága (NSAC) megállapodott arról, hogy a közeljövőben több küzdősport gálát is rendeznek az állam legnagyobb városában, Las Vegasban, írja az AP hírügynökség.

Szerdán jelentették be, hogy a következő két hétben két UFC-gálát és két kiemelt kategóriájú bokszgálát is rendeznek a városban. Ez a határozat feloldja a koronavírus-járvány miatt március 14-e óta érvényben lévő rendezvénytilalmat. A UFC megerősítette, hogy szombat este nézők nélkül tartanak showt az Apex Arénában (mely neve ellenére a UFC monumentális edzőközpontját takarja), ahol a UFC 250-gálát is rendezik majd június 6-án. A tavaly elkészült Apex Arenában felállított oktagon (nyolcszögletű küzdőtér) körül alapból is alig száz néző férne el.

Ennél jóval fontosabb tényező, hogy a küzdőtér átmérője másfél méterrel kisebb a UFC-gálákon megszokott 9 méternél, ami pörgősebb, több összecsapással járó bunyókat eredményezhet.

Az MGM Grand Hotelben június 9-én és 11-én fognak bokszmérkőzéseket rendezni.

Kedden Nevada állam kormányzója, Steve Sisolak arról beszélt, hogy a sportesemények visszatérhetnek Las Vegasba, amennyiben a szervezők be tudják tartani az egészségügyi előírásokat. A UFC a floridai Jacksonville-ben eddig már három zárt kapus gálát is megtartott.

Az NSAC biztonsági protokolljai közt szerepel, hogy a résztvevőkön érkezéskor egyből koronavírustesztet csinálnak, majd karantén alá helyezik őket a város egyik szállodájában, majd a mérkőzés előtt egy újra tesztelni kell őket. A szombati gála fő eseménye Tyron Woodley és Gilbert Burns összecsapása lesz, míg a 250. gálán Amanda Nunes és Felicia Spencer fog egymással küzdeni.

Dana White, a UFC főnöke szerint a floridai gálák előtt 1110 tesztet végeztek el, amelyekből csupán a veterán harcos, Jacare Souza és két edzőjének tesztje lett pozitív.