Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

UFC-bajnok állította le a tüntetések után rongáló fiatalokat

2020.06.01. 16:34

Amerika szerte több helyen zavargásokba, gyújtogatásba és fosztogatásba torkollt a George Floyd múlt heti halála miatt kezdődött tüntetéssorozat. Az egyik ilyen esetnél a ketrecharc egyik legnagyobb alakja, a kisnehézsúly jelenlegi bajnoka, Jon Jones avatkozott közbe, és leállította a festékszóróval garázdálkodó fiatalokat.

Jones az amerikai sportolók közül elsőként fejezte ki dühét és nemtetszését a rendőri őrizetben meghalt fegyvertelen George Floyd halála után – a megbilincselt Floyd azután vesztette életét, hogy az őt őrizetbe vevő négy rendőr közül egy a nyakán térdelt.

A Jones Instagram-oldalára feltöltött videón az látható, ahogy a 193 centis, 93 kilós UFC-harcos az új-mexikói Albuquerque utcáján megállít pár maszkos, rongáló és randalírozó fiatalt vasárnap este. A videó mellé írt szövegben azt firtatja, hogy a pusztítás, vandalizmus már nem George Floyd életéről és a társadalmi kérdésekről szól. Az erélyesen fellépő Jones elvette a fiatalok festékszóróit, majd hazaküldte őket, megakadályozva, hogy további kárt tegyenek az utcákon.

Nem ez az első eset, hogy Jones önkéntes igazságosztónak állt, 2011-ben órákkal Shogun Rua legyőzése, egyben a kisnehézsúlyú bajnoki öv megszerzése előtt a stábjával együtt egy rablót fogott el New Jersey-ben.