UFC-bajnok állította le a tüntetések után rongáló fiatalokat

2020.06.01. 16:34

Amerika szerte több helyen zavargásokba, gyújtogatásba és fosztogatásba torkollt a George Floyd múlt heti halála miatt kezdődött tüntetéssorozat. Az egyik ilyen esetnél a ketrecharc egyik legnagyobb alakja, a kisnehézsúly jelenlegi bajnoka, Jon Jones avatkozott közbe, és leállította a festékszóróval garázdálkodó fiatalokat.

Jones az amerikai sportolók közül elsőként fejezte ki dühét és nemtetszését a rendőri őrizetben meghalt fegyvertelen George Floyd halála után – a megbilincselt Floyd azután vesztette életét, hogy az őt őrizetbe vevő négy rendőr közül egy a nyakán térdelt.

A Jones Instagram-oldalára feltöltött videón az látható, ahogy a 193 centis, 93 kilós UFC-harcos az új-mexikói Albuquerque utcáján megállít pár maszkos, rongáló és randalírozó fiatalt vasárnap este. A videó mellé írt szövegben azt firtatja, hogy a pusztítás, vandalizmus már nem George Floyd életéről és a társadalmi kérdésekről szól. Az erélyesen fellépő Jones elvette a fiatalok festékszóróit, majd hazaküldte őket, megakadályozva, hogy további kárt tegyenek az utcákon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Is this shit even about George Floyd anymore?!? Why the fuck are you punk ass teenagers destroying our cities!?? 🤬🤬 As a young black man trust me I’m frustrated as well but this is not the way, we are starting to make a bad situation worse. If you really got love for your city (505), protect your shit. All you old heads need to speak up, call your young family members and tell them to come home tonight.

Jon Bones Jones (@jonnybones) által megosztott bejegyzés,

Nem ez az első eset, hogy Jones önkéntes igazságosztónak állt, 2011-ben órákkal Shogun Rua legyőzése, egyben a kisnehézsúlyú bajnoki öv megszerzése előtt a stábjával együtt egy rablót fogott el New Jersey-ben.