Rossi: A legjobb, hogy még mindig élvezem

2009.06.29. 18:44
13 év, 217 futam, 100 nagydíjgyőzelem, 8 vb-cím Valentino Rossi eddigi pályafutása a gyorsaságimotoros világbajnokságon. Már vasárnap már bővítené.

100. GP-futamát nyerte a gyorsaságimotoros-vb-n a hétvégén Valentino Rossi, így már két pilóta van, aki elérte a háromszámjegyű határt: a yamahás minden idők legsikeresebbjét, a 122 futamsikerrel és 15 vb-címmel álló Giacomo Agostinit közelítette meg.

rossi

”Meghatódtam, nem kis dolog eljutni 100 győzelemig. Amikor már csak úgy 30 hiányzott sem gondoltam, hogy egyszer elérem” – nyilatkozta Rossi a gazzetta.it-nek. Assenben a második körben vette át a vezetést, amit megtartott a célig. ”A verseny tökéletesre sikerült, örülök, és remélem, nyerek még néhányat.”

1996 augusztusában győzött először, Brnóban, 17 évesen. Most 30, ám sokat nem változott: ”Fantasztikus ez a szám, de a legjobb, hogy még mindig élvezem, sőt, erősebbnek érzem magam, mint eddig”.

Rossi a szüleinek, a barátainak és a csapatának tulajdonítja, hogy eljuthatott idáig. Főmérnöke, az ausztrál Jerry Burgess szerint igazi zseni, mert ”nincs gyenge pontja, és felfedezetlen területekre juttatja el a motorozást”.

A 101. felé már a hétvégén elindul, Laguna Secában vasárnap tartják az Amerikai GP-t.