A zseniális Rossi tovább üldözi Agostinit

2009.06.27. 20:22
A Moto GP Holland Nagydíján óriási rajtjának köszönhetően sokáig 3-4 ellenfelét maga mögött tartotta, végül leszakadva utolsó lett Talmácsi Gábor, de második futamán is végigment. Az Assenben simán győztes Valentino Rossi 100. futamgyőzelmét aratta.

Talmácsi Gábor az utolsó, 16. helyen végzett a Moto GP-ben a gyorsaságimotoros-világbajnokság Holland Nagydíján. Az utolsó, 19. helyről rajtoló magyar pilóta élete második futamán indult a 800 kcm-esek között, és kiváló rajtjának köszönhetően egy ideig állt a 15. helyen is.

Moto GP, Holland Nagydíj, Assen

1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 42:14,611 p
2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 5,368 mp hátrány
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 23,113 mp h.
...16. Talmácsi (Honda) 1:25,099 p h.
A vb állása: 1. Valentino Rossi 131 pont, 2. Jorge Lorenzo 126, 3. Casey Stoner 122

Talmácsi csak a verseny felénél esett vissza az utolsó helyre, és bár jelentős különbséggel maradt le az utolsó előtti versenyzőtől is, a futam első felében bebizonyította, hogy egyre jobban érzi a motort.

"Az elején nagyon jól ment minden, meccsben voltam a többi versenyzővel. Aztán kicsit csökkent a tapadás, nem tudtam olyan gyors köröket menni – mondta a magyar versenyző. – Ez volt a második versenyem, egyre többet tudok a motorról, a következő futamon már szeretném megszerezi az első világbajnoki pontjaimat. Gratulálok Valentino Rossinak a századik sikeréhez, nagyszerű, amit évek óta a pályán és azon kívül is tesz."

Talmácsi tavaly még a 125 kcm-esek között versenyzett – ebben a kategóriában lett 2007-ben világbajnok –, a mostani szezont pedig a 250 kcm-esek között kezdte, ám május 25-én szakított a Balatonring Teammel.

A nyolcszoros világbajnok olasz Valentino Rossi pályafutásának 100. futamgyőzelmét aratta Assenben. A vb-pontversenyt sikerével 9 ponttal vezető sztár előtt csak honfitársa, Giacomo Agostini lépte át a százas határt, őt még egy darabig biztosan nem éri utol a zseniális versenyző, ehhez legalább 22 futamot kell nyernie. A világbajnoki címek számában behozhatatlan Agostini, aki 15-szörös bajnok.

Rossi egyik segítőjével hatalmas posztert görgetett ki célba érkezése után, ezen az eddigi győzelmeit megörökítő fotók voltak láthatók. A vb jövő hét végén az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik a kaliforniai Laguna Secában, ahol csak a Moto GP kategória versenyzői motoroznak.