Talmácsinak minden bejött Doningtonban

2009.07.27. 11:08 Módosítva: 2009.07.27. 11:09
Minden döntése helyes volt a magyar Moto GP-versenyzőnek a Brit GP-n, így érhette el élete legjobb eredményét, a 12. helyet. Négy pontot szerzett.

Rövid Moto GP-karrierje legjobb eredményét hozta a Brit Nagydíjon Talmácsi Gábor: 12. lett, négy pontot szerzett. A szitáló esőben futott versenyen világbajnokok, Casey Stoner és Nicky Hayden végeztek mögötte, főleg mert elrontották a gumiválasztást, az inkább száraz pályára vizes abroncsot rakattak föl már a rajtnál.

Talmácsi szerint ez volt a futam egyik legfontosabb pillanata: ”Nem voltam biztos a gumiválasztásban, mert az időjárás percről percre változott, végül a száraz abroncsra szavaztunk, ami bejött”.

A hajrára erősödött az eső, a körülmények olyan bizonytalanná váltak, hogy az 1996 óta versenyző Valentino Rossi azt mondta, ilyen kiszámíthatatlan pályán sosem kellett motoroznia, legnehezebb GP-je volt.

talmadon3

Többen a motorral együtti gumicserére szavaztak – a Moto GP-ben átszállnak a tartalék gépre, ha más típust akarnak –, de Talmácsi nem váltott.

”A verseny kulcsa, hogy nem jöttem be motort cserélni. Egyre jobban esett, de inkább maradtam a száraz gumin, annak ellenére, hogy nagyon nehéz volt menni vele. Végül ez is bejött. Nagyon örülök a jó eredménynek, a jó taktikának és a jó döntéseinknek.”

A Scot Racing technikai igazgatója, Emanuele Ventura is elégedett volt vele: ”Gábor kiválóan versenyzett. Szárazon még van hova fejlődnie, de helyes úton jár”.

Talmácsinak az egy héttel korábbi, németországi 15. helyével volt már egy pontja, jelenleg ötnél jár.

A Moto GP mezőnye a következő 3 hétben pihen, legközelebb a cseh Brnóba utazik.