Talmácsival is tárgyal 2010-ről a Honda

2009.10.22. 13:47 Módosítva: 2009.10.22. 13:46
A világbajnok magyar motoros szerződése a szezon végén lejár, nem rúgták ki. A Scot Hondának még nincsenek versenyzői 2010-re, De Angelist és Talmácsit is szerződtetnék. A magyar menedzsere, Stefano Favaro nem érti a rémhírterjesztőket.

Talmácsi Gábor csapata, MotoGP-csapata, a MOL-Scot Honda Racing csütörtökön közleményben cáfolta azon nemzetközi és magyarországi sajtóhíreket, melyek szerint a következő évre megállapodott volna Alex De Angelisszel.

"A csapat elhatárolódik a médiában elterjedt hírektől, még nincs aláírt szerződésünk egyetlen versenyzővel sem a 2010-es évadra. Mindkét versenyzővel tárgyalásban állunk, de egyikükkel sincs megállapodásunk - olvasható Alberto Martinellinek, a csapat sportigazgatójának közleményében. - Azon is dolgozunk, hogy De Angelis és Talmácsi is a csapatunkat erősítse jövőre, mi ennek örülnénk a legjobban."

Az istálló megítélése szerint az ehhez hasonló híresztelések ártanak a csapat hírnevének, és hátráltatják a versenyzőkkel és szponzorokkal folytatott tárgyalásokat. "A csapat hivatalos közleményben fogja tájékoztatni a sajtó képviselőit, amikor megvan(nak) a jövő évi versenyző(i)."

Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere az Indexnek teljes egészében megerősítette a Scot Honda közleményét, 2010-re senkinek sincs szerződése a csapattal.

A menedzser megdöbbent és nem érti, a magyar sajtó miért talál ki és fúj fel ellenőrizetlenül ilyen alaptalan híreket, jelenleg is azon dolgoznak, hogy Talmácsinak legyen Moto GP-szerződése jövőre.

A magyar világbajnok idén Barcelonában mutatkozott be az MGP-ben, amikor néhány futam után váratlanul szakított 250-es Aprilia-istállójával. Május óta, 10 nagydíjon 17 pontja van, mivel kevesen indulnak, egy-két kiesés már elég a pontszerzéshez, valójában csak végig kell menni.

Ha a 2010-es Moto GP-szerződés nem jön össze, Talmácsi a jövőre induló Moto2-ben versenyezhet, ez a sorozat egységes, 600 köbcentis Hondákkal, közel negyven versenyzővel menne. Lóerőben és sebességben a kategória közelebb lesz a Moto GP-hez, mint a 250 volt.

A San Marinó-i De Angelis idén a Gresini Hondával indult, de vele már hónapokkal ezelőtt közölték, keressen magának helyet. Csapattársát, Toni Eliast is kirúgják, helyükre két volt 250-es világbajnok, Marco Melandri és Marco Simoncelli érkezik.