Talmácsi gumikat és kuplungot tesztel Barcelonában

2010.02.18. 19:53 Módosítva: 2010.02.18. 19:53

A rossz időjárás miatt elmaradt hétfői és keddi teszt után csütörtökön - immár ideális körülmények között - egész nap gyakorolt a barcelonai versenypályán Talmácsi Gábor és Sebestyén Péter, az idei gyorsaságimotoros-világbajnokság két magyar résztvevője.

A versenyzők csapatától származó információ szerint a sok esés miatt többször is megállították a bírók a körözőket.
Talmácsi 45 kört ment, ebből a legjobb 1:51.221 perces volt. Sebestyén 38 kört teljesített, és jó tempóban motorozott. A 15 éves tehetség esett is egyet, amikor egy versenyző "eldobta" a gépet közvetlenül előtte, és ő már sem tudott korrigálni.
Ha az időjárás engedi, akkor pénteken is hasonlóan hosszú nap vár a pilótákra.
Talmácsi Gábor: "Eredményes napot zártunk, végre jó körülmények között tudtunk tesztelni. Sok beállítást kipróbáltunk, és a gumikból is többel mentem, így már ismerem a menettulajdonságaikat. Mivel ezekkel a gumikkal megyünk majd a vébén is, értékes tapasztalatokat szereztem. Holnap az új kuplungot tesztelem, amit a világbajnokságon is használni fogok."
Sebestyén Péter: "Szerencsére ma optimális volt a pálya. Volt egy kisebb esésem, de nem volt komoly, csak kicsúsztam. Tavaly mentem már itt spanyol bajnoki futamon, ezért csak frissítenem kellett a pályáról az információkat. Holnap dolgozunk tovább, megpróbálunk egy többkörös versenyszimulációt is."
A 18 futamos vb április 11-én, a Katari Nagydíjjal rajtol; az idén már magyar GP is lesz, a Balatonring szeptember 19-én mutatkozik be a motorsport elitkategóriájában. Talmácsi a Moto2-ben, Sebestyén pedig a 125 kcm-esek között indul majd.