Tízen csúsztak az olajon Talmácsi futamán

2010.05.02. 15:12
Talmácsi Gábor a Moto2 második futamában a hetedik helyről rajtolt. Nagyszerűen kezdett, de tömeges bukás miatt leintették a futamot, pedig ekkor a második helyen állt. Az újrakezdés már nem volt ilyen sikeres, újabb spanyol győzelem győzelem született Jerezben.

Jól kezdődött a Moto2 második világbajnoki futama Talmácsi Gábornak, aki a hetedik helyről rajtolva a negyedik helyre jött fel Jerezben, sőt az első kör teljesítése után már a harmadikon állt, amikor a célegyenes végében tömeges baleset történt.

Tomizava Soja olyan közel ment a 10. helyről élre álló Simone Corsira, hogy a két motor összeakadt, a japán elesett, motorjából olaj folyt a pályára és utána még legalább nyolcan vagy tízen buktak.

Megállították a futamot, Talmácsi kárára, aki ekkor a második helyen haladt, mert ő nem esett el.

Kérdéses volt, hogy a bukások után kinek, mennyire sikerül összefoltozni a motorját.

Végül a teljes mezőny felsorakozott a startvonalra. Ez a rajt már nem sikerült olyan jól Talmácsinak, maradt a hetedik, majd a nyolcadik, a végén pedig a kilencedik helyen - az első futamon is ezt a pozíciót szerezte meg -, pedig a 17 körösre szűkített futam felénél már nagyon közel került az élbolyhoz.

Az ötödik kör végén például kilencen motoroztak egymás mögött. Az élboly végül öt versenyzőre szűkült, akik szinte kanyaronként előzték egymást, végül Tomizava Soja, Thomas Lüthi és Tomi Elias harcolt az első helyért.

Az egészen magas színvonalú versenyt végül Toni Elias nyerte, így a jerezi futam második versenyén ismét spanyol siker született. Elias a 2006-os, Portugál Nagydíjon, a MotoGP kategóriában nyert legutóbb futamot, pályafutása 11. győzelme volt ez.

"Az első rajtnál minden szerencsésen alakult a számomra, jól jöttem el az elején és az esésből is kimaradtam - nyilatkozott Talmácsi a csapat tájékoztatása szerint. - Aztán a második rajt már nem volt olyan jó, de fel tudtam jönni az elsőkre, ám képtelen voltam előzni, a féktávokon rendre alul maradtam. A verseny vége felé már nagyon pattogott a motor eleje és arra kellett koncentrálnom, hogy ne csússzak el. Folytatjuk a megkezdett munkát, a soron következő Francia Nagydíjon megpróbálunk előrébb lépni."

Moto 2, Spanyol Nagydíj

1. Toni Elias (spanyol, Gresini Racing) 29:58.726, 2. Tomizava Soja (japán, Technomag-CIP) 0.190 mp-es hátrány, 3. Thomas Lüthi (svájci, Interwetten Morivaki) 0.261 mp-es hátrány... 9. Talmácsi Gábor (Fimmco Speed Up) 3.825 mp-es hátrány.

A pontverseny állása a második futam után (még 15 van hátra): 1. Tomizava 45 pont, 2. Elias 38, 3. Lüthi 25, ...9. Talmácsi Gábor 14