Valentino Rossi bedobta a törülközőt

2012.04.10. 10:13

Csak 10. lett a szezon első Moto GP-futamán Valentino Rossi, Katarban olyan gyengén motorozott, mint életében soha, alig féltávnál már arra gondolt, feladja a futamot. A verseny után elismerte, reménytelen neki az új Ducati, ha előtte a nagydíjat nem is, de az évet kvázi feladta.

"Gyengébbek vagyunk, mint tavaly, akkor hetedik hellyel kezdtem. Mit is mondhatnék? Őszinte leszek, képtelen vagyok jól menni ezzel a géppel, még a többi Ducatitól is lemaradok. Nicky Hayden tempója is sok nekem, akinél eddig gyorsabb voltam. Nickynek jó versenye volt, de ő is csak hatodik lett. Ennyit tud a csapat, és a hatodikért küzdeni sem túl vonzó dolog, más célokhoz vagyunk szokva. Az egyetlen pozitívum, hogy ezzel a vázzal már nem esek el, végül is már ez is valami" - nyilatkozta Rossi a Mediaset csatornának.

Totális KO

2011-ben, első ducatis évében egyszer állt dobogóra, Casey Stoner exmotorján nem boldogult. A télen átalakították a gépet, az első teszt pozitívnak tűnt, de aztán rossz irányba fejlesztettek, és az eredmény teljes égés.

"Nem tudok menni ezzel a motorral, problémák vannak vele. Adtam ugyan iránymutatást, hogy miket kellene kijavítani, de a gondok nem oldódtak meg, én meg sajnos nem vagyok mérnök, így semmit nem tudok tenni. Tavaly a remény hajtott minket, de egy jobb motorra is szükségünk lenne. Nem ámítom magam azzal, mint múlt évben, hogy a fejlesztett váz majd jobb lesz. Amikor Barbera letolt a pályáról, fel akartam adni, ám aztán profiként végig mentem, hogy a technikusok az adatokból kiszűrhessék, min kellene javítani. A leggyorsabb köröm az utolsó volt, teljesen elhasznált gumin, de haszontalan az egész, szenvedünk, nem vagyunk versenyképesek" - kesergett a 9-szeres világbajnok.

A Ducati nem kommentálta a klasszis kritikáját, míg a 33 éves Rossi visszavonulásról nem beszélt. Korábban azt nyilatkozta, 40 éves koráig szeretne versenyezni, vagyis ez kizárható.