Megúszta a halálszaltót a világbajnok

2012.10.01. 10:00

Frontális ütközést úszott meg mindenféle sérülés nélkül az aragoni MotoGP-futamon vasárnap a 2006-os világbajnok Nicky Hayden.

"Nem működött rendesen a hátsó fékem, talán túlhevítettem. Tartani akartam a lépést az előttem lévő csoporttal, és az utolsó kanyarban elment az első kerék. Sikerült megfognom, és egyenesbe tennem a gépet, de a fal vészesen közeledett. Arra gondoltam, ha leugrom, lehet, hogy fejjel érkezem a gumifalba, úgyhogy csak közvetlenül a becsapódás előtt engedtem el a kormányt. Sajnálom, hogy összetörtem a motort, hála a nagyszerű biztonsági felszereléseknek, rendben vagyok" - mesélte az amerikai a balesetről, amiben konkrétan átszaltózott a gumikordonon és a szalagkorláton.

A pálya területén kívül ért földet, a fenekén és a hátán, így semmi baja nem lett, a protektorok megvédték. A biztonság kedvéért megvizsgálták a ducatist, de ott lehet a következő, japán futamon.

A spanyolországi versenyt Dani Pedrosa nyerte Jorge Lorenzo előtt, ám még így is 33 pont a hátránya vele szemben. Négy GP van hátra, összesen 100 pont szerezhető.