Nem sokon múlt, hogy elcsapják Micheliszt

381611
2015.05.15. 12:06

A csütörtöki teszt megpörgése után a pénteki első szabadedzés sem múlt el kaland nélkül Michelisz Norbert számára a Nordschleifén: ezúttal a citroënes Mehdi Bennani miatt lett kis híján baj.

Amíg csütörtökön még napos idő volt, addig péntekre odaért az eső a Nürburgringre, a reggeli edzést késve is indították a nagy köd miatt. A pálya viszont végig vizes volt, a pilóták küzdöttek is a gyenge tapadással.

Michelisz – aki a hatodik legjobb idővel zárta az edzést – biztonságos távolságra haladt Bennani mögött a pályán, de így is nagyot kellett mentenie, amikor a marokkói csúnyán elrontott egy kanyart. A Citroën megcsúszott a nedves aszfalton és a szalagkorlátba csúszott, de onnan visszapattanva egyből vissza is tért a pályára.

Bennani majdnem elcsapta Micheliszt

Pont a kanyar külső ívén érkező Michelisz elé, akinek hatalmas, a felvételen is jól hallható fékezéssel sikerült elkerülnie az ütközést.

A második szabadedzés már nem hozott hasonló izgalmakat senkinek, olyan gyorsan felszáradt a pálya, hogy szinte végig normál körülmények között autózhattak a slickeken. Micheliszé a 10. legjobb idő volt, a délelőtt még egyengélkedő Citroënek viszont erőre kaptak: a címvédő José María López volt a leggyorsabb, akit három csapattársától csak a Chevrolete-s Hugo Valente tudott elválasztani. Gabriele Tarquini legjobb hondásként a hatodik lett.

Az időmérő 18.20-kor kezdődik majd.