Valentino Rossi megindokolta, miért szúrta el a taktikát

2015.09.15. 15:34

Elvesztegette biztos vezetését a vasárnapi MotoGP-futamon Valentino Rossi, és győzelem helyett csak ötödik lett, ám így is 11 ponttal növelte előnyét a világbajnokságban, mert riválisa, Jorge Lorenzo bukott.

Rossi egyértelműen későn váltott vissza esőgumiról szárazra, a Motorsport.com-on most megindokolta, miért.

"Ahhoz, hogy Misanóban nyerjek, nem szabadott volna a bajnokságra gondolnom. Csak egyetlen kis felület a pályán, ami még nedves, és a slick gumival elszállok. Inkább a biztosat választottam a győzelem helyett. Nehéz döntés volt visszaváltani a száraz gumira, leginkább a vb miatt, mert nem kockáztathattam túl sokat. Tudtam, hogy ha előbb kimegyek, azzal jobb eredményt érhetek el, de rizikósabb húzás lett volna. Két körrel korábban akartam cserélni, viszont a hátsó egyenesben még mindig esett kicsit, vagyis ha újra rákezdett volna, komoly bajba kerülök."

Lorenzo egy körrel korábban cserélt Rossinál, és el is szállt.

Lorenzo és Rossi Misanóban
Lorenzo és Rossi Misanóban

"Akik előttem végeztek, azoknak semmi veszítenivalójuk nem volt, és úgy sokkal könnyebb dönteni. Marc a legjobb pillanatban váltott, de Smith csere nélkül ment végig, ami nagy nagy kockázat volt" - mondta még Rossi.

Marquez, Bradley Smith, Scott Redding, Loris Baz lett a végső sorrend, ők mindannyian életük legjobb eredményét érték el Moto GP-futamon.

Rossi a bajnokság állásáról is beszélt.

"Marquez messze van (-63 pont), de vele mindig számolni kell, amíg matematikailag van esélye. Jorge és köztem a 23 pont jó kis előny, de Jorge mindenhol képes nyerni, vagyis ha túlságosan csak a bajnokságra gondolok, hétvégente veszíthetek 9 pontot. És ötször kilenc az több, mint az én előnyöm. Meg kell próbálnom Jorge előtt végezni."

A következő futamot szűk két hét múlva rendezik, Spanyolországba mennek, az Aragóniai GP-re.