Második hely Michelisznek a marokkói esőben

518759
2016.05.08. 19:01

Tökéletes időmérője volt a Hondának Marokkóban, hiszen a három gyári versenyzőjük zárt a három legjobb idővel. A fordított rajtrácsos nyitó futamból a lehető legbiztonságosabb versenyzéssel hozták ki a maximumot, vagyis a 4-6. helyeket (Michelisz az ötödik lett), hogy a fő futamra minden rendben legyen. Csakhogy addigra eleredt az eső, így vizespályás tapasztalat nélkül kellett megküzdeniük a teljesen új pályával.

A második helyről, vagyis az első kanyar szempontjából külső ívről rajtoló Michelisz picit beragadt, ám mivel a kanyar kigyorsításánál rontott Tiago Monteiro, azonnal visszaszerezte a második helyét, a portugál mellett pedig még a címvédő José María López is elment a Citroënnel. Az argentin viszont elfékezte magát a hatodik körben, így Monteiro visszavette a harmadik helyét, és újra összeállt a három Honda az élen Rob Huff, Michelisz, Monteiro sorrendben.

Hibák, és így előzések is inkább csak a mezőny hátsó felében voltak, Ficza Ferenc például kettőt is javított, így a kora délutáni 13. helyét, amikor csak a kiesőket nyomta le, egy dupla előzéses 14. hellyel folytatta.

Az élen Michelisz és Huff között jojózott a különbség, de nagy nyomást csak az utolsó két körben tudott tenni a magyar hondás a 2012-es világbajnokra, aki ennek ellenére nem is hibázott, és behúzta a marokkói fő futamot.

A remek hétvégének köszönhetően Michelisz nagyot ugrott az összetettben is, és a hatodik helyről feljött a negyedikre, hátránya 13 pont a csapattárs Rob Huff mögött. A vb-t a címvédő López vezeti 138 ponttal, mögötte Monteiro a második 124 ponttal.

A túraautó-világbajnokság május 28-án folytatódik a németországi versenyhétvégével a Nürburgring-Nordschleifén.

A második marokkói futam pontszerzői

  1. Rob Huff, Honda
  2. Michelisz Norbert, Honda
  3. Tiago Monteiro, Honda
  4. José María López, Citroën
  5. Yvan Muller, Citroën
  6. Gabriele Tarquini, Lada
  7. Hugo Valente, Lada
  8. Mehdi Bennani, Citroën
  9. James Thompson, Chevrolet
  10. Nicky Catsburg, Lada*

* Tom Chiltont a futam után kizárták a 10. helyről, amiért két regisztrálatlan kereket találtak a kocsiján a parc fermé alatt.