Vette az adást az F1-től az IndyCar, sőt!

2017.05.25. 18:26

Bemutatta az IndyCar a 2018-ban érkező új modell tervét, amiről gondolkodás nélkül az jut eszébe az embernek, hogy

elképesztően dögös lett.

Az új borítást úgy találták ki, hogy egy az egyben rá lehessen tenni a Dallara W12-es kasztnijára, azon tehát nem kell semmit változtatni, az viszont egyelőre még nincs meg, ki fogja gyártani ezeket az új borításokat.

A 2018-tól bevezetésre kerülő új aeroborítás teljesen egységes lesz, minden csapatnak ezt kell majd használnia, ami még jobban kiegyenlíti majd a mezőnyt, hiszen annyi elemet sem lehet majd fejleszteni csapatszinten, mint eddig.

A fenti verzió az úgynevezett superspeedwayekre, vagyis az ovál pályákra vonatkozó típus, az utcai versenyekre némileg eltérő lesz majd, sőt, ez sem tekinthető azért 100 százalékosan végleges verziónak. Az utcain jóval nagyobbak lesznek a szárnyak a jobb leszorítóerő miatt, de ez sem mondható csúnyának, az IndyCar is jó irányba lépett, ahogy az F1-nek is sikerült sokkal szebb kocsikat alkotni 2017-re.

A legfontosabb változások, hogy eltűnik a hátsó kerék mögötti elem, a hátsó szárny is sokkal letisztultabb lesz, ahogy a motorház borítása is változik, még annyi kezdetleges cápauszony sem marad, mint ami eddig volt.