Michelisz-pole a Hungaroringen a M1RA-val

IMG 4052
2017.06.17. 17:49

Jó előjelekkel várta a M1RA a TCR International Series hungaroringi időmérőjét, hiszen a hétvégére beugró Michelisz Norbert megnyerte a pénteki és a szombati szabadedzést is, és Tassi Attila is jó időket autózott.

A M1RA-fölény maradt az időmérőre is, Michelisz a második, a napokban a 18. születésnapját ünneplő Tassi a harmadik legjobb idővel ment tovább, de simán a top 12-ben volt a harmadik M1RA-s, az összetett második helyén álló Roberto Colciago is.

Az időmérő második felét szélárnyékozással kezdték a M1RA-sok, de nem jött be a taktika, és amikor 4:42-vel a tízperces szakasz vége előtt Jens Reno Möller a célegyenes végén balesete miatt megszakították az edzést, Tassi csak a 6., Michelisz pedig a 7. legjobb idővel állt. Később Michelisz elmondta, ő rontott, ezen ment el az ideje, nem a taktikával volt a baj.

A végére nem sok idő maradt, a többségnek így is belefért két mért idő –

Michelisz bő hat tizedet vert a mezőnyre, megszerezve a pole-t, a M1RA történetében az elsőt.

Mögötte Jean-Karl Vernay lett a második és Tassi Attila a harmadik, míg Colciago a hatodik helyre kvalifikálta magát az első vasárnapi futamra.

„Gyönyörű élmény volt, a tagnapi első méterek, körök furcsák voltak, hiszen nem csak itthon, saját közönségem előtt, de saját csapatomban indultam. Fantasztikus a hétvége eddig, mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki bármiben segített minket, hogy ide jussunk.

A csapat az első, Roberto Colciagót és Tassi Attilát jöttem segíteni, ez az élről is könnyebb lesz. Nem akarok másokkal kiszúrni, fair versenyre készülök, fantasztikus lenne itthon győzni, de ha úgy adódik versenyhelyzetben, hogy győzelemhez segíthetem Attilát, megteszem, de hangsúlyozom, nem ez a terv” – értékelt a legjobb köre után Michelisz. Tassi is elégedett volt az időmérő után, bár úgy érezte, hogy a viszonylagos biztonsági körében maradt pár tized: „Nem érzem, hogy nyomás lenne rajtam akár a hazai verseny, akár Michelisz versenyzése miatt. Péntekhez képest állítani kellett az autón, de bejött, elégedett vagyok. Jó rajtra lesz szükségem holnap, szerencsére eddig ezzel sem volt gond, két jó versenyt várok. Jobb egyébként, ha csak a pálya mellett van Michelisz, nem egy másik autóban, de a csapatnak nagyon fontos, hogy még egy erős pilótánk legyen a pályán.”

Frissítés (22.46): Szombat késő este jelentették, hogy az eredetileg 4. helyen kvalifikáló Mat'o Homolát technikai rendellenesség miatt kizárták az időmérőről, a szlováknak valami nem az előírásoknak megfelelő volt az Opeljén, így mindenki egy hellyel előrébb került a negyedik helytől visszafelé, vagyis a M1RA-s Colciago ötödik lett. Homola problémáját vasárnap reggel részletezik majd.

Ezzel mindhárom M1RA-pilóta a top 5-ben zárta az időmérőt.

Esélyesek is elvéreztek az elején

A top 12-n kívül ragadt az összetettet vezető kétszeres címvédő Stefano Comini, nagyon nem feküdt az Audinak a magyar pálya, de elvérzett csapattársa, Frédéric Vervisch, illetve az összetettben ötödik Dusan Borkovic is. Ahogy a M1RA-sokon kívüli hat magyar sem jutott tovább, közülük a legjobb a WTCC-ben is induló Zengő-pilóta Nagy Dániel volt (15.), Bernula István az itt bemutatkozó KIA cee'd TCR-rel a 21., Jedlóczky Márk az Unicorse Alfa Romeójában a 22., Ficza Ferenc a délelőtti szabadedzésen lerobbanó szintén vadonatúj zengős KIA-val a 23., György Anett és Tóth Csaba (mindkettő Zengő) pedig a 24. és 26. helyeken zártak.

Az első vasárnapi futam elég korán, 9.10-kor kezdődik, a második, fordított rajtrácsos versenyt 13.00-kor indítják majd.

Borítókép: Michelisz Norbert (b) és Tassi Attila (j) a TCR International Series hungaroringi időmérője után, a TCR Media képén.  • Hírek
  • Személyi kölcsön