Rossi: A sisakfóliát nem tudtam letépni

2017.07.03. 11:04

Ötödik lett Valentino Rossi a MotoGP németországi futamán vasárnap, ami nem egy jó eredmény, de az összképet nézve teljesen elfogadható. A kilencedik helyről startolt, már az indulásnál három helyet hozott, és végül négyet javított a rajtpozícióhoz képest, ami igen pozitív. Még jobb, hogy a vébén csak 10 ponttal van lemaradva a vezető Marc Marqueztől. Rossi negyedik, de a mezőny olyan szoros, hogy a sachsenringi verseny kezdetén még Marquez volt a negyedik. Kettejük között ott van Rossi csapattársa, Maverick Vinales és a ducatis Andrea Dovizioso, öt, illetve hat ponttal Marquez mögött. Sőt, az ötödik Dani Pedrosa is csak egy futamnyira van Marqueztől, 26 pontos lemaradása simán ledolgozható. (129-124-123-119-103 az állás.)

Amilyen éles a vébé, olyan éles volt a Német GP is, mesélte Rossi.

Az ötödik helynek nem lehet örülni, de ahhoz képest, ahogy alakult a hétvége, kihoztuk a maximumot, a verseny nem volt rossz. Kár, hogy Vinalesszel nem tudtam harcolni, két tizeddel gyorsabb volt nálam. A közepes gumival kockáztattunk, de bejött. Annyira éles futam volt, hogy még a sisakfóliát se tudtam letépni. Mindent beleadtam. Csak 10 pontra vagyunk, teljesen együtt áll az eleje, bárki nyerhet.

Az olasz futama most inkább a védekezésről szólt, két nagy azonnali visszaelőzése volt: az elején Cal Crutchlow-tól vette vissza a helyet rögtön, miután az angol megelőzte, majd Doviziosóval csinálta meg ugyanezt. Mindketten vissza is estek utána, és mögötte végeztek.

A MotoGP-ben most jön a nyári szünet, a következő verseny csak augusztus 6-án lesz, Brnóban.