Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márquez mögött dominóként dőltek a Moto GP-n

2018.05.06. 15:56

Marc Márquez fölényesen nyerte a jerezi Moto GP-t, de ez annak is köszönhető, hogy a verseny zárószakaszában a második-harmadik-negyedik helyért küzdő versenyzők egymást ütötték ki.

A verseny vége előtt nyolc körrel a két ducatis, Jorge Lorenzo és Andrea Dovizioso próbált meg felzárkózni Márquezre, mögöttük pedig a hondás Dani Pedrosa motorozott. A hatos hajtűkanyarban azonban mindhárman elvesztették az esélyt a jó szereplésre.

Pedro vette legszűkebben az ívet, megpróbált elmenni a ducatisok mellett, de az utolsó pillanatban Lorenzo kiborított elé. Pedrosa megtolta, de olyan szerencsétlenül, hogy Lorenzo kiütötte a másik oldalon érkező Doviziosót. Mindhárom versenyző elesett, de megúszták sérülések nélkül. 

A bukás után a yamahás Johann Zarco került kedvező helyzetbe, öt másodperces különbséggel a második lett Márquez mögött. A harmadik helyet a suzukis Anrea Iannone szerezte meg.

A verseny közben Valentino Rossi érdekes rekordot állított fel, a 15. körben teljesítette 40 075. versenykilométerét, tehát az Egyenlítő távolságát. Rossi 23 éve motorozik, 23 idényben 369 nagydíjon állt rajthoz, 115-ször nyerni is tudott.

Eredmények:
MotoGP (25 kör/110,57 km):
1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 41:39.678 perc
2. Johann Zarco (francia, Yamaha) 5,2413 mp hátrány
3. Andrea Iannone (olasz, Suzuki) 8.214 mp h.
Az élcsoport: 1. Márquez 70 pont, 2. Zarco 58, 3. Maverick Vinales
(spanyol, Yamaha) 50