Judit
2 °C
7 °C

Kínai verzióban tér vissza a 2017-es túraautó-világbajnok

2018.09.17. 17:27

Kihagyta a 2018-as évet a nemzetközi túraautó-bajnokságokban a 2017-es világbajnok Cyan Racing, a Volvo ugyanis nem készített TCR-szabályok szerinti versenygépet. A Cyan viszont nem vonult ki teljesen a piacról, sőt, hétfőn bejelentették, hogy 2019-ben az egyik társmárkával, a kínai-svéd Lynk & Co kocsijával térnek vissza a túraautózásba.

A Volvo és a Lynk & Co is a kínai Geely tulajdona, valószínűleg a globális stratégia része, hogy nem a svéd márka, hanem az új cég modelljét alakítják át versenyautóvá, ami a friss márka fejlődését is segíti a versenyzésen keresztül.

A Lynk & Co előre csak annyit közölt, hogy túraautót gyártanak, további részleteket pedig október 19-én árulnak majd el, az viszont már biztos, hogy a Cyan Racing viszi a versenycsapatot.

A kocsi alapja a Lynk & Co 03-as éesz, a modellről a TotalCaron olvashat részletesebben.

A Cyan csak papíron nincs jelen a túraautózásban, a WTCR-ben szereplő Yvan Muller Racing szinte minden szerelője tavalyi Cyan-alkalmazott, sőt, a kocsin látható lényegében egyetlen szponzor is a Cyanre utal vissza trükkös módon – a nyomdai alapszínek keverési arányát határozzák meg, ez alapján a kocsi számkódja 100 cián - 0 magenta - 0 sárga - 0 fekete.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?