Őrületes hajrá után sincs DTM-címvédés

2018.10.14. 14:33

Négy ezüstérem és a 2005-ös bajnoki címe után újra DTM-elsőségnek örülhetett Gary Paffett, aki a címvédő René Rast őrletes hajráját visszaverve szerezte második DTM-címét a sorozat hockenheimi szezonzáróján.

Az utolsó, hockenheimi fordulóra a bajnokság második helyén érkező Paffett a biztosra ment, szombaton egy negyedik hellyel átvette a vezetést a márkatárs Paul di Restától, az utolsó futamra harmadik helyen kvalifikálva pedig már csak arra kellett figyelnie, hogy célba érjen, miután legfőbb riválisa, Di Resta csak a 11. helyről indult.

Paffettnek így attól sem kellett tartania, hogy a 2017-es bajnok René Rast őrületes formában fejezte be az idényt, és a szezon utolsó hat futamából mindet megnyerte. Vasárnap a második helyről indulva állt az élre már az első kanyarban az Audi-pilóta, innen a kerékcseréjét leszámítva végig vezetett, de így is csak az összetett második helyére tudta felküzdeni magát a 20. futam legvégére. Paffett 255 ponttal zárt a szezont, Rast 251-gyel lett második, Di Resta pedig 233 ponttal szerezte meg a harmadik helyet.

A Mercedes Paffett révén győzelemmel távozik a DTM-ből, jövőre már nem képviseli magát a márka a német túraautós sorozatban, a helyükre az Aston Martin érkezik az Audi és a BMW mellé – a Mercedes inkább a Forma-E-szereplésére fókuszál a folytatásban.