Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Nyomozás indult a motorversenyen elütött négygyerekes apa halála miatt

2019.04.05. 09:55

Nyomozás indult a bordányi Extrém Enduro Kupán történt halálos kimenetelű baleset ügyében. A versenyen egy pályát elhagyó motoros elütött egy kijelölt helyen álló nézőt, aki két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe. 

A rendőrség hivatalos honlapján péntek reggel megjelent közlemény szerint a Szegedi Rendőrkapitányság 06010/1041/2019. bűnügyi számon, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség kéri azoknak a nézőknek a jelentkezését, akik a 2019. március 30-án 8 órától egy Bordány külterületén megrendezett motorversenyen jelen voltak és ott felvételeket készítettek. A verseny során 15 óra 15 perc körül az egyik versenyző motorjával a pályát elhagyta, nekiütközött egy nézőnek, aki a baleset során súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A rendőrség várja azon személyek jelentkezését, akik látták az esetet, vagy arról bármilyen információval, fényképfelvétellel vagy videóval rendelkeznek.

Jelentkezni lehet személyesen a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (6721 Szeged, Párizsi krt. 16-22.). Telefonon bejelentés tehető a 06-62-562-400-as telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az RTL Klub híradójának csütörtöki esti híre szerint a férfi négy gyermek édesapja volt, és az egyik gyerekével együtt volt kint a szombati versenyen. A tévécsatorna információi szerint a halálos balesetet okozó versenyző azzal magyarázta a pálya elhagyását, illetve hogy fékezés nélkül gázolta el a férfit, hogy begörcsölt a karja.

A Magyar Motorsport Szövetség elnöke, Hermann Henrik azt nyilatkozta, hogy ilyen súlyos eset nem még fordult elő a sportág életében Magyarországon.

   

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport