A pálya közepén szálltak ki segíteni a balesetek után az ausztrál versenyen

2020.02.01. 13:05

Pénteken kezdődött az ausztráliai Új-Dél-Wales-ben rendezett Bathurst 12 Hour nevű endurance verseny idei versenyhétvégéje, a kvalifikációt azonban a pályán ugráló kenguruk mellett nagy balesetek is tarkították. Utóbbihoz két fair play-díjas megmozdulás is kapcsolódott: az egyik balesetnél Dirk Mueller, a másiknál pedig Renger van der Zande szállt ki a pálya közepén a kocsijából, hogy segítsen a bajba jutott versenyzőknek – írja a sportscar365.

Az első incidens a Triple Eight Mercedest vezető Sam Shahin került bajba, aki azután állt falba, hogy a Lamborghinis Cameron McConville hátulról meglökte a kocsiját. A mögöttük autózó Nick Percat és Chaz Mostert sikeresen elkerülték a roncsot, Tyler Everingham azonban nem volt ilyen szerencsés, az ő kocsija szintén a falban kötött ki, miután elkapta Shahin autóját.

A mögöttük érkező Dirk Mueller már a csapatrádión értesült a balesetről, de mikor odaért, és látta, hogy Shahin autójának még mindig csukva az ajtaja, rögtön megállt, és odarohant hozzá. Mikor kinyitotta az ajtót, hamar kiderült, hogy a másik versenyzőnek nincs komoly baja, és végül a saját lábán hagyta el a pályát.

Nem sokkal később aztán Van der Zande majdnem ugyanitt került hasonló helyzetbe, miután a német Marvin Kirchhoefer egy ártalmatlannak tűnő koccanás után elvesztette az uralmát az Aston Martinja fölött, megpördült és beleállt a falba. A holland rögtön megállt, hogy segítsen rajta de hamar kiderült, hogy Kirchhoefer is megúszta sérülés nélkül a balesetet. A német később arról beszélt, hogy nem tudja pontosan, mi történt, mikor a falhoz koccant, de az biztos, hogy nem tudta irányítani utána az autóját.

Van der Zande az eset után elmondta, hogy a kvalifikáció során történt balesetek szerinte annak köszönhetően, hogy a versenyzők már a hétvége ilyen korai szakaszában túl sok kockázatot vállalnak. Mint mondta, ők a 25. helyen végeztek a kvalifikáció során, de így is van esélyük megnyerni a versenyt, ezen a pályán pedig nemcsak vakmerőnek, hanem okosnak is kell lenni a győzelemhez. A versenyen egyébként a címvédő ausztrál Matt Campbell indulhat majd az első helyről, aki 2:03.555-ös idővel szerezte meg a pole-t.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport