Marc Márquez visszatérhet

2022.04.06. 10:37
Visszatér a versenypályára a hétvégi Egyesült Államok Nagydíján Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának hatszoros győztese, miután felépült az Indonéz Nagydíjon történt bukása miatt kiújult kettős látásból.

A minden géposztályt figyelembe véve nyolcszoros vb-győztes spanyol motoros visszatéréséről csapata, a Honda számolt be szerdán, hozzátéve, hogy a 29 éves kiválóság az orvosi stábjával történt egyeztetést és a tőlük kapott engedélyt követően ül újra motorra.

Márquez a márciusi Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, és kisebb agyrázkódás miatt kihagyta a futamot. Később rosszul érezte magát. Spanyolországba visszatérve kiderült, hogy kiújult a kettős látása, amivel karrierje során már többször is küzdött. Az indonéz viadal után rendezett Argentin Nagydíjon a német Stefan Bradl pótolta.

Márquez tavaly novemberben egy szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett, aztán kiderült, hogy kettős látással bajlódik. A spanyol versenyző emiatt kihagyta az előző szezon utolsó két futamát.

A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.

Márquez nehéz éveken van túl, ugyanis a 2020-as idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, a tavalyi vb-n pedig három futamon diadalmaskodott, az összetett pontversenyben így csak a hetedik helyen végzett.

(MTI)