Óriási tömegbunyó robbant ki a Budapest–Bamako-rali záróbuliján, amiben a magyarok is érintettek voltak

2024.02.15. 10:53
Durva verekedés alakult ki a magyar és a bosznia-hercegovinai csapat között a Budapest–Bamako-rali végén megtartott bulin.

Az érmek kiosztása után, a záróbulin tört ki a balhé, értesült az rtl.hu. A verekedést közvetlen közelről nézte végig Szabó Gál András műsorvezető, a Budapest–Bamako-rali szervezője. Azt mondta, ötlete sincs, miért estek egymásnak ököllel a verseny résztvevői.

A helyiek elmondták nekem, hogy a polgárháború óta nem láttak ilyen súlyos verekedést. Egyébként sok résztvevő arra panaszkodott, hogy a futam alatt nem tudtak vadállatot filmezni Afrikában. Most a végére lencsevégre kaphattak néhányat

– tette hozzá.

A verekedés közben az egyik magyar versenyző koponyáján széttörtek egy whiskysüveget. Őt a rali orvosai látták el gyorsan, össze kellett varrni a fejét.

A híroldal korábbi munkatársa, Hamberger Dávid szintén ott volt a helyszínen. Úgy látta, a díjkiosztón már mindenki fáradt, ingerlékeny volt, és sokan a sárga földig itták le magukat, miközben kiengedték a gőzt.

Az egyik magyar aztán véletlenül kibillent az egyensúlyából, és nekidőlt a bosnyákok asztalának, akik erre agresszívan rászóltak az illetőre. Ezután szó szót követett, majd egymást követték a nagyobbnál nagyobb ütések, mondta.

„Azért lett tömegverekedés, mert mindenki bement a sajátjait védeni. Csak pár ember verekedett volna, de mivel mindenki próbált közbeavatkozni, ez lett belőle. A rendőrök próbáltak előállítani valakiket, de Afrika a lehetőségek kontinense. Itt mindent el lehet intézni pár szép mondattal, így nem lett nagyobb ügy ebből” – jegyezte meg Hamberger Dávid.

A verekedésről készült videót alább lehet megtekinteni: