2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

A Ferrari magyar versenyzője győzni ment a Balaton Parkba, de a szombati helyére is büszke

2024.06.01. 20:31
Az időjárás is nehezítette a dolgát, de így is a harmadik helyen végzett a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli-sorozat Balaton Parkban rendezett első versenyén Válint Bence.

A viadalt változékony időjárás közepette rendezték meg, intenzív eső és erős szél nehezítette a versenyzők dolgát a 2024-es szezon második hétvégéjén, amelyet Magyarországon, a balafonfőkajári Balaton Park Circuiten tartottak.

A 19 éves Válint Bence számára különösen emlékezetesre sikerült a hazai pálya, a Ferrari Budapest Rossocorsa színeit képviselő versenyezőnek sikerült a dobogó harmadik fokára állnia.

Válint Bence az összesített tabella élén állva nagy esélyekkel indult a versenyen. Az időmérőn a második helyet szerezte meg, de a rajt után nem sokkal hátulról meglökték az autóját, ami miatt értékes másodperceket és két helyet veszített. Az incidens ellenére a magyar versenyző higgadtan visszaküzdötte magát az élmezőnybe, és végül Giacomo Altoé, valamint Philipp Baron mögött harmadikként ért célba.

Győzni jöttem a balatoni pályára, de a harmadik helyre is büszke vagyok, hiszen a bajnokság szempontjából minden dobogós helyezés fontos. Holnap folytatódik a verseny, és ugyanolyan elszántsággal fogok rajthoz állni, mint ma – mondta a versenyző.

A Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli-sorozat vasárnap, a 15.15 órakor kezdődő második futammal folytatódik. A versenyt élőben közvetíti a Sport 2.